De week van Manon

In deze rubriek nemen we een kijkje in de klas van een collega. Deze week is ambassadeur Manon (@juffie_manon) aan de beurt! Manon ging in haar klas aan de start met het thema bouwen en gebruikte daarvoor de projecten ‘Sjoerd en de stapelstad‘ en het plusproject ‘Bouwen’.

De grote mensen hebben de stad volgebouwd met groene huisjes, maar veel ruimte om te spelen is er niet. Sjoerd wil later architect worden. Hij verzint een stapelgek plan en geeft niet op. Als dat maar goed gaat … Dit project richt zich op techniek, bouwen, construeren, doorzetten, samenwerken en probleemoplossend denken. Het project bevat reken-, taal-, bouw-, beweeg- en techniekactiviteiten en suggesties voor de hoeken bij het prentenboek ‘Sjoerd en de stapelstad’‘ van Barry Menger en Mats Ganzeman.

Kijk jij mee naar de week van Manon?

Maandag 9 oktober

We werken rondom het boek ‘Sjoerd en de Stapelstad’.”

“We werken de ABC-sleutel uit passend bij het thema Bouwen.”


Dinsdag 10 oktober

“De kinderen maken kralenplanken bij het thema bouwen.”

“De kleur groen wordt gemengd voor de huizen uit de Stapelstad.”


Woensdag 11 oktober

“We spelen een estafette. Wie heeft als eerste de toren gebouwd?”

“De inloop starten we met verschillende activiteiten.”


Donderdag 12 oktober

“De kinderen bouwen bruggen over het water heen!”


Vrijdag 13 oktober

“We kijken naar allerlei verschillende kleuren groen.”

“Er worden huizen en bouwers gemaakt van Sjoerd en de Stapelstad.”