Kleuteruniversiteit ontwikkelt in samenwerking met Heutink Onderwijs een serie spellen voor gebruik in de klas of thuis. De spellen onderstrepen het ‘Spelend Wijzer’ principe dat Kleuteruniversiteit als lijfspreuk hanteert. De volledige Kleuteruniversiteit spellenlijn is te koop in de webwinkels van Heutink, Heutink voor Thuis en Credu.nl.


Kleuteruniversiteit werkt samen met Uitgeverij Koninklijke Van Gorcum B.V. bij de ontwikkeling van twee tijdschriften: Kleuteruniversiteit magazine en Junioruniversiteit magazine. Het zijn inspirerende en onafhankelijke magazines, bedoeld voor professionals in basisonderwijs en kinderopvang en studenten van pabo en pedagogiek. De tijdschriften verschijnen vier keer per schooljaar.


Kleuteruniversiteit heeft in 2020 en 2021 samengewerkt met partner Springlab aan het product ‘Springloop‘, om dit product te ontwikkelen en van educatieve content te voorzien. Springloop is een app voor de tablet die je speelt met vijftien ‘stations’ voorzien van kindvriendelijke QR codes. Verspreid de stations over het hele schoolplein, start de app op en je bent klaar voor de start. De kinderen rennen met de tablet tussen de stations heen en weer. Bij elk station vinden ze lesopdrachten waarmee zij o.a. taal en rekenen inoefenen. Door de gevarieerde verhaallijnen en spelvormen worden kinderen gestimuleerd om te bewegen, samen te werken en natuurlijk te leren. De spellen sluiten naadloos aan bij de leerdoelen. Bekijk meer details over het product hier en bestel direct een gratis proefversie van dit innovatieve bewegend leren product.


Kleuteruniversiteit verkoopt digitale lesmaterialen op basis van (prenten)boeken. We verkopen de prentenboeken dus niet zelf. Wil je starten met een project van Kleuteruniversiteit? Via de webshop van onze partner Leesvink kun je het bijbehorende boek bestellen.


Kleuteruniversiteit maakt de projecten in samenwerking met uitgevers van kinderboeken. Deze uitgevers zijn daarmee dé partners die de projecten mogelijk maken.