Bij Kleuteruniversiteit staat spelend wijzer voorop. Onze missie is om zoveel mogelijk leerkrachten en onderwijsprofessionals te inspireren om kinderen te laten spelen, omdat het leren op meerdere ontwikkelingsgebieden dan optimaal wordt gestimuleerd. We bieden projecten aan bij kinderboeken omdat we het belangrijk vinden om op jonge leeftijd het lezen te promoten. Onze projecten bestaan uit activiteiten uit verschillende vakgebieden.

Ben je benieuwd naar onze werkwijze of kun je hulp gebruiken om het goed in te zetten op jouw school? We komen graag bij je langs op school of je kunt online een training volgen via onze Kleuteruniversiteit Academy. We bieden verschillende trainingen aan:


Werken met Kleuteruniversiteit

Ben je aan het oriënteren op thematisch werken of op zoek naar een nieuwe benadering van je kleuteronderwijs? Staat het spel van de kinderen voorop in jouw onderwijs? Wil je meer met boeken bezig zijn in de klas? Of heb je weleens gehoord van Kleuteruniversiteit en ben je benieuwd naar onze mogelijkheden? Informeer dan naar deze training. We komen langs op school en vertellen graag meer over wat we doen. Daarnaast nemen we verschillende materialen en projecten mee zodat je deze kunt bekijken. We geven antwoord op de volgende vragen:

  • Wat is Kleuteruniversiteit precies?
  • Hoe werk je met de projecten?
  • Wat levert het op voor jou als leerkracht en voor de kinderen?

Tip! Deze training is ook als online cursus te volgen – Kijk op onze Kleuteruniversiteit academy website voor meer informatie.

 

 

 


Een beredeneerd aanbod met Kleuteruniversiteit

Werk jij ook graag met de projecten van Kleuteruniversiteit? Ben jij ook zo blij met de keuzevrijheid, dat je kunt aansluiten op de behoefte en de belevingswereld van de kinderen? En wil je ook duidelijk en gestructureerd werken aan de doelen van jouw registratiesysteem, zonder dat het een aparte administratieve taak wordt? Denk dan eens aan het opzetten van een beredeneerd aanbod.

Ambassadeur Annelieke van Meel is werkzaam op Jenaplanschool De Open Hof in Hoogerheide en werkt nu een aantal jaren met kleuters. Ze schrok aanvankelijk van de hoeveelheid doelen die aangeboden moesten worden aan kleuters. Ieder kind is op een andere plek in zijn of haar ontwikkeling en heeft andere behoeften. Annelieke ging op zoek naar een manier om in deze behoeften te voorzien en vond dat terug in de projecten van Kleuteruniversiteit. Ze zag de betrokkenheid bij de kinderen en was onder de indruk van de snelheid en hoeveelheid waarmee ‘haar’ kinderen leerden. Wel was ze op zoek naar een makkelijke manier van het bijhouden van de doelen. Die manier van werken heeft ze gevonden en bleek zo efficiënt, dat veel andere scholen interesse hadden in deze manier van werken. Annelieke heeft dit omgezet naar een praktische training waarin ze je binnen een paar uur het volgende vertelt en laat zien:

  • Hoe zorg je voor een beredeneerd aanbod?
  • Hoe zorg je dat alle doelen gedekt worden?
  • Welke projecten moet je kiezen om tot een beredeneerd aanbod te komen?
  • Hoe maak je een jaarplanning met Kleuteruniversiteit?
  • Hoe maak je een projectplanning?

Annelieke neemt je stap voor stap mee en zorgt dat jij aan het eind van de rit aan de slag kunt met een beredeneerd aanbod op jouw school.

Tip! Deze training is ook als online cursus te volgen – Kijk op onze Kleuteruniversiteit academy website voor meer informatie.

 

 

 


Engels met kleuters

Bied je op school Engels aan vanaf de kleutergroepen of wil je dat gaan doen? En ben je op zoek naar inspiratie hiervoor? Informeer naar de mogelijkheden voor een training ‘Engels met kleuters’. Tijdens deze training laten we zien hoe je gemakkelijk Engelse activiteiten verweeft in je dagelijkse praktijk. Op deze manier wordt het aanbieden van Engelse woorden een gewoonte die jou en de kinderen veel plezier oplevert.


Bewegend leren met kleuters

Bewegend leren krijgt steeds meer een plek binnen het onderwijs in Nederland. Veel leerkrachten zijn op zoek naar manieren om bewegend leren toe te kunnen passen binnen hun dagelijkse praktijk. In deze training nemen we je mee in het hele proces. Hoe begin je aan bewegend leren? Waar moet je op letten? En wat zijn de valkuilen? Natuurlijk geven we vooral veel praktische tips en leren we je hoe je een kringactiviteit kunt ombuigen naar een bewegend leren les.


Videobellen met Kleuteruniversiteit

Naast deze trainingen bieden we een online service aan: (video)bellen met Kleuteruniversiteit. We maken dan een virtuele afspraak. Tijdens dit videogesprek geven we een eerste vrijblijvende kennismaking met Kleuteruniversiteit. Je kunt deze afspraak gebruiken om te ontdekken of je meer wilt weten over Kleuteruniversiteit. We geven een algemeen beeld van onze diensten door middel van een aantal voorbeelden.


Heb je specifieke vragen, mail ons dan gerust. We denken graag met je mee en sluiten onze trainingen aan op jouw praktijk.

Ben je nieuwsgierig naar één van deze trainingen? Laat het ons weten via ons emailadres info@kleuteruniversiteit.nl.