Janneke
Ambassadeur

Hoi! Ik ben Janneke. Toen ik klein was, wilde ik al juf worden. En dat is niet meer veranderd. Sport is mijn grootste passie. Dit was op de middelbare school ook de reden om voor het CIOS te kiezen. Juf + sport = de ideale baan. Tijdens deze opleiding kwam ik erachter dat ik toch niet altijd alleen maar in de gymzaal wilde staan. Dat deed me besluiten om, na het behalen van mijn diploma, naar de pabo te gaan. Het was de beste beslissing die ik toen kon maken. Voor de klas ben ik in mijn element. Iedere dag geniet ik weer van het juf zijn. Na het afstuderen aan de pabo, heb ik de master SEN afgerond waarna ik nog twee jaar een MRT opleiding heb gevolgd. Sinds 2013 werk ik in het basisonderwijs. Nadat ik mijn LIO-stage bij de kleuters heb gedaan, heb ik een jaar in groep 3, vier jaar in groep 3/4 en 3 jaar in groep 1/2/3 gewerkt. Sinds een jaar werk in een reguliere kleutergroep op basisschool Het Mozaïek in Houten. Ik werk met thema’s en daaraan wil ik al mijn lessen koppelen. Van kring tot circuit en het liefst ook nog de apps op de tablets. Tijdens de zoektocht naar materiaal- en lesideeën, kwam ik continu projecten van Kleuteruniversiteit tegen. Daar werd ik heel nieuwsgierig naar en ik ben deze gaan aanschaffen en uitvoeren in de klas. De kinderen waren heel enthousiast. Ze kwamen met veel vragen en verhalen. Opdrachten wilden ze mee naar huis nemen om er thuis over te vertellen. Dat zegt genoeg! Ik ben blij dat ik Kleuteruniversiteit ambassadeur mag zijn. Mijn ervaringen deel ik graag. Hiermee hoop ik alle andere (kleuter)leerkrachten te kunnen inspireren. Ideeën deel ik graag met jullie via Instagram.

Linda
Ambassadeur

Hoi! Ik ben Linda Mooijekind, getrouwd en moeder van twee lieve kinderen: een dochter en een zoon. Mijn hobby’s zijn lezen, puzzelen, zingen en gezellige dingen doen met familie en vrienden. Ik ben werkzaam op RKBS De Klimboom in Roelofarendsveen in groep 1-2. Dit doe ik drie dagen met heel veel plezier. Ik heb in elke groep wel ervaring, maar mijn hart ligt toch echt wel bij de onderbouw. Zo heerlijk puur en oprecht zoals de kinderen op alles reageren en hun nieuwsgierigheid naar alles, prikkelt mij in mijn lesgeven. In 2015 ben ik voor het eerst in aanraking gekomen met de projecten van Kleuteruniversiteit en sindsdien wil ik niet anders meer. Ik ben gek op boeken (ik ben op school ook leescoördinator) en ik vind het ook echt geweldig dat elk project draait om een prentenboek. Als je zo intensief met een prentenboek bezig bent, gaat dat ook veel meer leven bij de kinderen en hoe leuk is het dan als al je reken en taal (en soms ook andere activiteiten) activiteiten ook bij het boek aansluiten. Ik merkte ook gelijk een enorm hoge betrokkenheid bij de kinderen. Dat is toch wat je wilt al leerkracht? Inmiddels ben ik ook de tel kwijt hoeveel projecten ik heb uitgevoerd, maar het verveelt nog steeds niet. Ook niet als je ze voor de tweede keer uit gaat voeren. Ik kan het iedereen aanbevelen! Momenteel ben ik al een aantal jaar trotse ambassadeur van Kleuteruniversiteit en dat vind ik heel erg gaaf om te doen; meedenken over van alles, nieuwe spellen uittesten, helpen bij de NOT en ga zo maar door. Op mijn Instagram-account geef ik je regelmatig een kijkje in mijn klas tijdens een project in uitvoering. Daarmee hoop ik anderen ook te inspireren.

Rosan
Ambassadeur

Hoi! Ik ben Rosan van Gessel en ik woon in Barneveld. Ik heb mijn eindstage in een kleuterklas afgerond in Leersum en gelukkig heb ik toen de kans gekregen om dat te blijven doen. In 2018 ben ik afgestudeerd aan de Academische pabo en sinds die tijd ben ik werkzaam als kleuterleerkracht in Leersum. Tijdens mijn stageperiode heb ik al veel gewerkt met de projecten van Kleuteruniversiteit. Ik haal er veel ideeën uit die ik, zo nodig, aanpas naar het niveau van de groep. Bij ons op school werken we groepsdoorbrekend. Voor de onderbouw houdt dat in dat we in verschillende zones werken. Zo hebben wij drie lokalen tot onze beschikking en in elk lokaal bevinden zich verschillende zones: de rekenzone, taalzone, ICT-zone, ontdek-zone en ga zo maar door. De kinderen van de groepen 1, 2 en 3 werken daar in de middagen door en met elkaar aan verschillende thema’s. Veelal gebruiken we in de hoeken materialen en ideeën van Kleuteruniversiteit, maar zelf bedenken we ook veel verschillende materialen om in te zetten in de zones. Kortom, wij werken op school vol enthousiasme met de projecten van Kleuteruniversiteit! Ik was altijd al enorm enthousiast over de projecten en dat zorgt ervoor dat ik nu ook vol passie en enthousiasme ambassadeur ben van Kleuteruniversiteit. Op mijn Instagram-account deel ik de uitwerking van verschillende projecten, maar kun je ook zien hoe wij op school werken in, bijvoorbeeld, de zones.

Susanne
Ambassadeur

Hoi hoi! Mijn naam is Susanne Oversier, al luister ik vooral naar de naam Suus. Ik woon samen met mijn man, onze 2 kinderen en 2 poezen in het mooie Zeeland. Van jongs af aan weet ik al dat ik graag met jonge kinderen werk. Na de middelbare school ben ik gestart op het ROC met de opleiding Onderwijsassistent en daarna heb ik de pabo afgerond. Tijdens deze afronding in 2012 heb ik kennisgemaakt met de Klimopschool. De Klimopschool is een school voor Zeer Moeilijk Lerende Kinderen. Een doelgroep die voor mij op dat moment nog niet heel erg bekend was en waar ik nu niet meer weg te slaan ben. Het mooie van het werken in het ZML onderwijs vind ik dat wij niet alleen werken aan de cognitieve vakken zoals lezen en rekenen, maar dat wij ook heel veel tijd steken in de Algemene Dagelijkse Levensverrichtingen (ADL) en hierdoor veel aandacht steken in de zelfredzaamheid van de leerlingen. Vooral in de startgroep werk je hier de hele dag aan en is het zo gaaf om te zien wat voor grote en mooie stappen de kinderen maken. Methodes zijn er bijna niet voor het ZML en daarom zijn de projecten van Kleuteruniversiteit echt een uitkomst. De kinderen worden er zo enthousiast van en leren hierdoor meer en sneller. Ook tijdens de inspiratiedagen leer je veel en ga je naar huis vol nieuwe ideeën! Zoveel leerzamer dan de meeste studiedagen op school 🙂 Als ambassadeur van Kleuteruniversiteit wil ik jullie graag laten zien hoe wij op de Klimopschool werken met de kleuter- en peuterprojecten van Kleuteruniversiteit. Bekijk dat op mijn Instagram-account.

Manon
Ambassadeur

Hoi! Ik ben Manon Oostendien en ik woon in Houten. Sinds 2016 ben ik afgestuurd in aan de Marnix Academie te Utrecht. Vanaf jongs af aan wilde ik al graag juf worden. Deze droom heb ik nagejaagd en nog altijd ben ik erg blij om kinderen te zien ontwikkelen. Inmiddels heb ik al diverse groepen
gehad. Ik ben begonnen met invallen op verschillende scholen, maar gelukkig kreeg ik als snel een plekje op mijn oude stage, de Mauritsschool in Nieuwegein in groep 1/2. Op onze school werken we met een jaarklassensysteem. Ondanks deze manier van lesgeven, zorgen we ook voor verbinding en spelen en werken de kinderen ook geregeld groepsdoorbroken. In de kleutergroepen werken we thematisch, waarbij we werken van vakantie tot vakantie. Dit geeft ons tijd en ruimte om de thema’s goed uit te diepen. Sinds we gebruik maken van Kleuteruniversiteit zien we een hoge betrokkenheid rondom de thema’s. Ook de betrokkenheid rondom boeken is zichtbaar aan het vergroten bij de
kinderen. De kinderen krijgen plezier in het lezen en bekijken van boeken. De activiteiten binnen een project van Kleuteruniversiteit zijn divers en bieden voor de leerkracht, vele mogelijkheden. Ook het gebruik van de actiebladen en spellenpakketten zorgen binnen ons kleuteronderwijs tot groot
enthousiasme. Ik vind het ontzettend leuk om ambassadeur te mogen zijn van Kleuteruniversiteit. Ben je al nieuwsgierig? Ik geef je graag een kijkje in mijn klas en laat je zien waar ik mee bezig ben. Neem daarvoor een kijkje op mijn instagram-account.

Kim
Ambassadeur

Hallo! Ik ben Kim Thewissen en kom uit het uiterste zuiden van het land. Van jongs af aan wist ik al dat ik juf wilde worden, dankzij een superleuke kleuterjuf die ik zelf heb gehad. In 2004 ben ik afgestudeerd aan de pabo in Maastricht en kon ik meteen aan de slag. Ik ben gestart in het speciaal onderwijs. Ik heb een aantal jaren ervaring mogen opdoen in het cluster IV onderwijs. Tijdens deze periode behaalde ik mijn master gedragsspecialist en heb ik IB taken gedaan. In 2012 maakte ik de overstap naar ‘het regulier onderwijs’ en heb ik een aantal jaren in groep 3 gewerkt. Dit was superleuk! Maar … het bloed kruipt waar het niet gaan kan en toen mocht ik gaan werken bij de leukste doelgroep die er is binnen het onderwijs: de kleuters! Sinds vier jaar werk ik in groep 1 en sinds afgelopen schooljaar ben ik jonge kind specialist en bouwcoördinator. Op onze school hebben we dan ook gekeken naar onze visie op kleuteronderwijs en het inrichten van een speelrijke leeromgeving passend bij onze thema’s. We zijn gaan werken met de thema’s van Kleuteruniversiteit en er is een nieuw leerlingvolgsysteem gekomen (de leerlijnen van Digikeuzebord). Sinds we werken met de thema’s van Kleuteruniversiteit, zien we een hele hoge betrokkenheid bij onze leerlingen. De activiteiten binnen elk thema zijn heel divers en Kleuteruniversiteit biedt behalve hele leuke thema’s nog veel meer mogelijkheden waar we dankbaar gebruik van maken. Ik vind het een eer om ambassadeur te mogen zijn van Kleuteruniversiteit. Als je me volgt op Instagram geef ik je graag een kijkje in mijn klas, laat ik je zien waar we mee bezig zijn en hoop ik je te inspireren.

Lyana
Ambassadeur

Hoi! Ik ben Lyana en ik woon in Den Bosch. Al vanaf de basisschool wist ik dat ik juf wilde worden. Na 4 jaar VMBO-T en 2 jaar HAVO ben ik meteen gestart aan de pabo. In 2023 ben ik afgestudeerd en ben ik inmiddels voor het tweede schooljaar een trotse kleuterjuf. Op dit moment ben ik werkzaam op basisschool Roald Dahl in Sint-Michielsgestel, waar ik met veel plezier 3 dagen les mag geven aan groep 1-2. In mijn eerste jaar als startende leerkracht heb ik al kennis mogen maken met Kleuteruniversiteit en was hier ontzettend enthousiast over. Ik vind het fantastisch dat Kleuteruniversiteit werkt vanuit prentenboeken die de betrokkenheid van de kinderen stimuleert. In combinatie met het thematisch werken, wat ik graag in de klas doe, zijn de kinderen erg betrokken en gemotiveerd om te leren. Ik vind het erg leuk om ambassadeur te mogen zijn van Kleuteruniversiteit en anderen kan inspireren en informeren wat zij te bieden hebben. Vind je het leuk om mijn ontwikkelingen te volgen als startende leerkracht, kun je me volgen op Instagram. Ik hoop jullie via deze weg te inspireren wat ik in de klas doe en hoe ik Kleuteruniversiteit hierbij gebruik.

Chantal
Ambassadeur

Hoi! Ik ben Chantal Groeneveld en ik woon in Hardinxveld-Giessendam. In november 2021 ben ik hier gaan samenwonen met mijn vriend. Sinds kinds af aan wist ik het al, ik word juf, kleuterjuf. Al op de basisschool mocht ik regelmatig helpen bij de kleuters en zelfverzonnen verhalen voorlezen. Na de basisschool ging ik naar de HAVO. Helaas liep dat iets anders dan gepland en zakte ik in mijn examen jaar. Ik had me zo verheugd op lesgeven dat ik MBO onderwijsassistent ben gaan doen. Dit diploma behaalde ik binnen 1,5 jaar, ik kon aan het werk. Ik ben op het IKC Merweplein in Gorinchem begonnen als onderwijsassistent in 2017. Tegelijkertijd ben ik gestart met de pabo. Na flink wat invalsklusjes te hebben gedaan kreeg ik in 2020-2021 kleuters voor mijn LIO. In 2021 heb ik mijn diploma behaald en mocht ik fulltime aan de slag als leerkracht van groep 1/2. Gedurende de LIO en het jaar dat volgde heb ik kennis gemaakt met de projecten van Kleuteruniversiteit. Ik hou van prentenboeken en vind het geweldig dat alle projecten gebaseerd zijn op een boek. De projecten zijn altijd toepasbaar en aan te passen naar de lessen die je zelf wilt geven! De afgelopen thema’s heb ik aardig wat projecten mogen uitvoeren, waar wat uitwerkingen van te vinden zijn op mijn instagramaccount. Via @jufchantal__ probeer ik je een kijkje te geven in het leven van een kleuterleerkracht.

Ester
Ambassadeur

Hoi, ik ben Ester! Ik woon met mijn man en twee kinderen, een zoon van zeven en een dochter van dertien, in Hilversum. We wonen midden in een groene omgeving. Ik ben dol op de natuur, maak lange wandelingen met de hond of met mijn fotocamera. Ik lees heel graag. Ik ben een creatieve knutselaar die altijd in de weer is met vilt, hout, klei en verf. Na het behalen van mijn SPW diploma ben ik de pabo gaan doen aan de Haagse Hogeschool. Juf worden was wat ik wilde vanaf dat ik een klein meisje was en dat is dus gelukt. Ik heb zestien jaar op een school gewerkt; eerst in groep 3, daarna bij de kleuters. Die laatste hebben mijn hart gestolen. Na een bezoek aan een Inspiratiedag, werd ik enthousiast over Kleuteruniversiteit. Hier kwamen ook de eerste projecten van Kleuteruniversiteit tevoorschijn in mijn klas. Het eerste project dat ik deed was Kom uit die kraan. Na dit project was ik superenthousiast. De kinderen waren positief, de lessen origineel en die hadden fijne differentiatiemogelijkheden. Als juf die gek is op prentenboeken, vind ik het fijn dat er bij ieder project een boek hoort dat als uitgangspunt gebruikt wordt. Je kunt het boek er steeds weer bij pakken en diept dit zo helemaal uit. Na zestien jaar was het voor mij tijd om te vertrekken naar een andere school. Sinds twee jaar werk ik op een kleine dorpsschool in Hollandsche Rading. De school staat midden in het groen. We hebben een oud gebouw, wat als voordeel heeft dat mijn lokaal nog de ‘ouderwetse’ kleuterlokaal-afmetingen heeft. Genoeg ruimte voor hoeken dus. Hier is één kleutergroep waarvan ik 4 dagen in de week de juf mag zijn. Hier kreeg ik meteen de opdracht om het kleuteronderwijs opnieuw in te richten. Een uitdaging die ik met beide handen heb aangegrepen. Ik heb alle methodes de deur uitgedaan en werk nu met de leerlijnen van ParnasSys. Ik mocht een nieuw visie stuk schrijven. Spelend en ontdekkend leren hebben een prominente plaats in mijn aanbod. Ik vind het belangrijk dat kinderen veel inbreng hebben en door ze veel vrijheid te geven om te proberen en te experimenteren komen er veel originele ideeën. De projecten van Kleuteruniversiteit sluiten hier prima bij aan. Naast de projecten ben ik ook fan van de actiebladen, gebruik ik de dagritmekaarten en is het grote racespel favoriet bij mijn kleuters. Vind je het leuk om mee te kijken in mijn klas en juffenleven, neem dan eens een kijkje op mijn Instagram-account: @jufesterklaver. Hier deel ik ook mijn inspiratie en ervaringen met de projecten van Kleuteruniversiteit.

Anouk
Ambassadeur

Hoi! Ik ben Anouk Greving en ik werk fulltime als kleuterjuf op een school in Groningen. In 2019 ben ik afgestudeerd als juf. Tijdens mijn eerste stages was het al snel duidelijk; mijn hart ligt bij de kleuterklas. Nadat ik afgestudeerd was, heb ik één schooljaar voor groep 3 gestaan. Na dat jaar was dan eindelijk het moment aangekomen waarop ik als échte juf aan de slag mocht bij de kleuters. Als startende leerkracht was ik op zoek naar hoe mijn perfecte invulling van het onderwijs eruitziet. Maar één ding wist ik wel al zeker. Tijdens mijn stages had ik kennisgemaakt met de projecten van Kleuteruniversiteit. Hier wilde ik dolgraag mee aan de slag gaan! Dit was mijn grote wens, omdat ik tijdens mijn stages had gemerkt hoe betrokken en enthousiast de kinderen bezig waren met de projecten. Bij de projecten van Kleuteruniversiteit start je vanuit een prentenboek. Ik ben zelf dol op prentenboeken en gebruik deze graag in de klas. In een prentenboek zit vaak een probleemstelling waar een personage uit het boek mee aan de slag gaat. Kinderen willen graag helpen bij het oplossen van het probleem. Hierdoor kunnen kinderen zich snel inleven in het nieuwe thema waardoor er direct betrokkenheid ontstaat. Dat maakt het werken met de projecten van Kleuteruniversiteit zo leuk. Naast het werken met Kleuteruniversiteit werk ik graag thematisch in de klas. Ook zijn we bezig met bewegend leren, ontdekkend leren en spelenderwijs doelen aanbieden. Ik vind het ontzettend leuk dat ik ambassadeur mag zijn en anderen mag informeren en inspireren over wat Kleuteruniversiteit te bieden heeft. Mocht je mijn ontwikkelingen willen volgen als leerkracht, dan kun je mij vinden op Instagram. Ik hoop via deze weg jullie te laten zien hoe ik werk met de projecten van Kleuteruniversiteit en mijn enthousiasme en ideeën met jullie te delen!

Evelyn
Ambassadeur

Hey! Ik ben Evelyn. Ik woon in Heerlen en ik werk op de Mgr. Hanssenschool in Hoensbroek. De Mgr. Hanssenschool geeft onderwijs aan dove en slechthorende kinderen en aan kinderen met een taalontwikkelingsstoornis. In 2017 ben ik afgestudeerd aan de pabo. Vanaf toen begon het grote avontuur. Ik verhuisde van Drenthe naar Zuid-Limburg en kwam terecht op Taalschool de WereldDelen. Een school voor anderstalige kinderen, die naar de Taalschool kwamen om de Nederlandse taal te leren. Hier heb ik verschillende taken gehad. Ik begon als juf in verschillende klassen, daarna kreeg ik al snel mijn eigen kleutergroep. In 2020 werd ik bouwcoördinator van de onderbouw. Ik heb mij hierin verdiept in het kleuteronderwijs en rondde de opleiding Specialist Jonge kind af. In 2022 werd ik locatiecoördinator van de onderbouwlocatie en hoe leuk ik al deze uitdagingen ook vond… ik miste het juf zijn! Dus ging ik opzoek naar een nieuwe
uitdaging en deze vond ik op de Mgr. Hanssenschool in Hoensbroek. Ik ben hier nu leerkracht van groep 2 en enorm aan het genieten van het lesgeven en de kinderen. Ik vind het ontzettend leuk om ambassadeur te zijn van de Kleuteruniversiteit. Via mijn Instagram-account geef ik jullie graag een kijkje in mijn klas!

Annebelle
Ambassadeur

Hoi! Ik ben Annabelle en samen met mijn vriend Mark woon ik in Boxtel, gelegen in het altijd gezellige en bourgondische Noord-Brabant. Hier ben ik geboren en getogen en we zijn er zeker van hier nog even te blijven. In mijn vrije tijd kan ik genieten van een potje padel, borrelen met vrienden en ik vind het leuk om creatief bezig te zijn met verf en peg dolls! Vanaf januari 2022 sta ik als juf voor de klas op basisschool De Springplank in Vught in groep 1-2. Mijn passie voor het jonge kind heb ik ontdekt tijdens de pabo. Ik wist altijd al dat ik juf wilde worden, en tijdens mijn eerste kleuterstage wist ik het zeker: ik word kleuterjuf. Ik vind het belangrijk dat kinderen al spelend in aanraking komen met de wereld. Samen met de kinderen hoeken bedenken en inrichten vind ik het leukste aan mijn baan. Ik vind het belangrijk om aan te sluiten bij de belevingswereld en de nieuwsgierigheid van de kinderen. Van een postkantoor tot kapsalon, een boerderij of een prachtige huishoek, de fantasie en de beleving van de kinderen geeft mij veel voldoening om dit vak te mogen uitvoeren. Daarnaast ben ik zelf dol op lezen (ik ben leescoördinator op school) en kun je mij in een boekenwinkel altijd bij de kinderboeken vinden. Tijdens mijn stages ben ik in aanraking gekomen met de projecten van Kleuteruniversiteit. De combinatie tussen spelend leren en het werken met prentenboeken vind ik fantastisch. Door de projecten leren de kinderen veel over een thema. Richting het einde van een project, beginnen we met het inrichten van een themahoek. Doordat de kinderen al veel  voorkennis hebben ontwikkeld, genieten we daarna van een prachtig spel in de themahoek. Ik ben dan ook trots om de titel ‘ambassadeur van Kleuteruniversiteit’ te mogen dragen. Als je me volgt op Instagram, geef ik je een kijkje in mijn klas. Ik laat je zien aan welk thema we werken en op welke manier we dat doen.

Maartje
Ambassadeur

Hoi! Mijn naam is Maartje Ramakers en ik woon in Venlo. Sinds april 2022 ben ik afgestudeerd en fulltime werkzaam in groep 1/2/3 op basisschool de Weiert. In 2023 heb ik ook de opleiding tot specialist Jonge Kind afgerond en ben ik gestart aan de pre-master Onderwijswetenschappen. Vanaf dat ik klein ben wil ik al juf worden, toen ik startte op de pabo bleek dit gelukkig ook echt de goede stap. Tijdens mijn eerste stage bij de kleuters kwam ik erachter hoe geweldig het jonge kind is. Het creatieve en vrije van thematisch onderwijs ontwerpen waarbinnen de kinderen zich kunnen ontwikkelen, vind ik onwijs leuk. Doordat wij in de groepen 1/2/3 thematisch werken, maken we veel gebruik van Kleuteruniversiteit materialen. We werken van vakantie tot vakantie aan één thema, zo hebben we veel tijd om het thema steeds verder uit te breiden en de kinderen uit te dagen. De projecten van Kleuteruniversiteit bieden veel inspiratie en activiteiten binnen de verschillende doelen. Ondertussen heb ik al veel ervaring met de projecten en materialen van KU, ik ben daarom ook heel blij en trots dat ik ambassadeur van Kleuteruniversiteit mag zijn! Op mijn instagram-account deel ik wat ik doe in de klas, hoe we werken en hoe ik de projecten van Kleuteruniversiteit (en Junioruniversiteit) gebruik! Volg me gerust: ik hoop je te inspireren!

Renate
Ambassadeur

Hoi! Ik ben Renate van Ruijven en ik woon en werk in het Westland. Sinds 2021 mag ik officieel het mooiste beroep van de wereld uitoefenen, namelijk juf zijn. Sinds 2022 volg ik de master EN en hoop af te studeren in de richting leren en jonge kind. Vanaf jongs af aan wilde ik al juf worden, maar wel juf van de bovenbouw. Dankzij een stage bij de kleuters kwam ik achter de magische wereld van kleuters. Ik was opslag verliefd op de leergierigheid en het enthousiasme van de kinderen. Sinds 2021 ben ik dan ook erg blij dat ik een groep 1/2 mag draaien op de Joannesschool. Op mijn school werken we met unit onderwijs. Bij de kleuters betekent dit dat we de hoeken, verdeeld over drie klassen, met elkaar delen. Op deze manier kunnen we grotere hoeken aanbieden en maken we gebruik van elkaars expertises. Hierdoor zien wij de kinderen echt en hebben we de kinderen met elkaar in beeld. Wij werken graag met de projecten van kleuteruniversiteit. Ik vind het fijn om één of meerdere prentenboeken als uitgangspunt te nemen. Daarnaast is het erg prettig dat je de lessen kunt aanpassen waar nodig, op deze manier zorg je voor aansluiting binnen je groep. Wat ik ook erg belangrijk vind is eigenaarschap bij kleuters om zo een hoge betrokkenheid te halen, met de projecten van kleuteruniversiteit is deze koppeling goed mogelijk. De kinderen bedenken zelf wat zij willen leren en gaan op onderzoek uit. Ook de andere producten van kleuteruniversiteit (spellen en actiebladen) worden met veel plezier in de klassen gebruikt. Kortom, wij werken op school vol enthousiasme met de materialen van kleuteruniversiteit. Ik ben dan ook erg trots dat ik ambassadeur mag zijn van kleuteruniversiteit en kan niet wachten om jullie te inspireren. Als je me volgt op Instagram @jufrenate geef ik je graag een kijkje in mijn klas, laat ik zien waar wij op dit mee bezig zijn en hoop ik je inspireren.

Arina
Ambassadeur

Hoi! Mijn naam is Arina van Gelder en ik woon en werk in Zwijndrecht. Ik ben getrouwd en heb 2 volwassen kinderen. Toen ik zelf een kleuter was, had ik 2 dromen: juf en moeder worden. Beide dromen zijn uitgekomen en daar geniet ik volop van. Ik werk sinds 1991 in het onderwijs en heb zodoende veel ervaring op verschillende scholen opgedaan. Ik heb inmiddels les gegeven in alle groepen van het basisonderwijs. Veel variatie, maar de laatste jaren ligt mijn voorkeur duidelijk bij het jonge kind en heb ik ook hier inmiddels veel expertise opgebouwd. Ik werk erg graag met de projecten van Kleuteruniversiteit. De lessen zijn compleet en overzichtelijk, maar er is ook voldoende ruimte voor je eigen inbreng gedurende het werken met een thema. Ik vind het erg belangrijk dat de kinderen in mijn groep spelend mogen leren. Elke keer vind ik het weer een uitdaging om de klas zodoende in te richten en aan te passen en hierin kan ik mijn creativiteit kwijt. Ik mag mezelf inmiddels voor het tweede jaar ambassadeur noemen van Kleuteruniversiteit en heb zin om deze uitdaging te blijven aangaan. Ik vind het fijn om mee te mogen denken, anderen te inspireren en geïnspireerd te worden. Als je benieuwd bent hoe ik werk met de projecten van Kleuteruniversiteit en Junioruniversiteit in mijn groep 2/3 op IKC De Brink in Zwijndrecht, neem dan een kijkje op mijn Instagram-account.