Tips voor thuis: herfstspeurtochten

Ga in de vakantie binnen of buiten speuren met onze herfstspeurtochten!

Kinderen leren door middel van spel, observeren en ontdekken. Speurtochten zijn leuk, leerzaam en gemakkelijk uit te voeren en ze dagen kinderen uit om op ontdekking te gaan, waardoor er leerzame situaties ontstaan. Een speurtocht maakt een kind meer bewust van zijn omgeving en hij zal al snel zelfstandig ontdekkingen doen en dingen benoemen. Een speurtocht zorgt voor beweging, gezelligheid en teamwork. Kleuteruniversiteit heeft al eerder diverse speurtochten gedeeld die ouders zonder veel moeite met hun kind kunnen uitvoeren en op deze pagina delen we er nóg meer. Ook geven we per speurtocht een korte uitleg.

Pompoenenspeurtocht

Ga op pompoenenspeurtocht en kruis af welke je hebt gevonden. Je kunt de kinderen in de omgeving laten speuren, of je kunt gebruik maken van de losse pompoenkaarten. Print deze en hang de kaarten op in huis of buiten in de tuin.

Paddenstoelenspeurtocht

Ontdek allerlei verschillende paddenstoelen in deze paddenstoelenspeurtocht! Welke kun jij vinden? Je kunt de kinderen in het bos laten speuren, of je kunt gebruik maken van de losse paddenstoelenkaarten. Print deze, knip ze los en hang de kaarten op in huis, in het bos of buiten in de tuin.

Herfstspeurtocht

Ga op onderzoek en ontdek de herfst buiten! Wat kan jij van jouw herfstspeurtocht afvinken? Je kunt de kinderen in het bos of in de omgeving laten speuren, of je kunt gebruik maken van de losse kaarten. Print deze, knip ze los en hang de kaarten op in huis, in het bos of buiten in de tuin.

Bij Kleuteruniversiteit geloven we dat spelen wijzer maakt en we helpen je graag om leerzame activiteiten voor je kind te bedenken. Ga je ermee aan de slag? We zouden het super vinden als je ons een foto of filmpje stuurt. Wil je meer blogs lezen over spelen en leren? Lees dan onze algemene blog met tips voor thuis, onze blog spelen en leren met papier en karton, elke dag muziek, de blog met beweegtips of speltips bij Duplo. Wil je lezen over het belang van zelfstandig spelen? Lees dan deze blog. Heb je vragen? Mail ons gerust. Je kunt ons ook vinden op Facebook en Instagram.