De week van Ester

In deze rubriek nemen we een kijkje in de klas van een collega. Deze week is ambassadeur Ester (@jufesterklaver) aan de beurt! Ester geeft les in haar combinatieklas 1/2/3 en ging aan de slag rondom het thema ruimte, met de projecten ‘Rikki en de maan‘ en het groep 3 project van Junioruniversiteit ‘Op reis door het heelal‘. 

Ontwerp en bouw een nieuwe raket voor Rikki en ga op zoek naar de maan!

Rikki heeft met papa een raket gebouwd om naar de maan te vliegen. Maar zijn RIPA 1 moet worden vervangen. De kinderen ontwerpen en bouwen een nieuwe raket voor hem en leren van alles over de ruimte en ruimtevaart. Dit project bij het boek ‘Rikki en de maan’ van Guido van Genechten bevat een gevarieerd aanbod waarmee je vier weken aan de slag kunt. Kijk jij mee in de week van Ester?

Maandag 29 januari

“We werken met twee projecten in de klas. Groep 1 en 2 gaan aan de slag met ‘Rikki en de maan‘ en groep 3 gaat aan de slag met een Junioruniversiteit project ‘Op reis door het heelal‘.”

“Tijdens de inloop starten we met ruimtewerkjes.”


Dinsdag 30 januari

“Een leuke les van Kleuteruniversiteit, we leren alles over de maanfasen!”.

“De kinderen ontdekken alles over de zon, de aarde en de maan.”


Woensdag 31 januari

“We doen dit natuurlijk als échte astronauten. Ik was op zoek naar een low budget manier voor het maken van een astronauten helm. Ik kocht bij het tuincentrum 2 plastic bloempotten à €1,50. Knipte er een gat in en wikkelde er aluminiumfolie omheen. De kinderen zijn er helemaal gelukkig mee! “Nu zijn we tenminste echte astronauten”.”


Donderdag 1 februari

“Groep 3 gaat aan de slag met het maken van ruimtevoertuigen.”

“We maken planeten van papier maché.”


Vrijdag 2 februari

“De RIPA2 is af en ‘ready for take-off.”

“Vanuit de raket kijken de kinderen naar het heelal.”