De week van Arina

In deze rubriek nemen we een kijkje in de klas van een collega. Deze week is ambassadeur Arina (@juf_arina) aan de beurt! Arina geeft les in een combinatiegroep 2/3 op IKC De brink in Zwijndrecht. Zij ging aan de slag met het project ‘Rikki en de maan‘.

Ontwerp en bouw een nieuwe raket voor Rikki en ga op zoek naar de maan! Rikki heeft met papa een raket gebouwd om naar de maan te vliegen. Maar zijn RIPA 1 moet worden vervangen. De kinderen ontwerpen en bouwen een nieuwe raket voor hem en leren van alles over de ruimte en ruimtevaart. Dit project bij het boek ‘Rikki en de maan’ van Guido van Genechten bevat een gevarieerd aanbod waarmee je vier weken aan de slag kunt.

Kijk jij mee in de week van Arina?

Maandag 26 februari

Patronen maken met gereedschap, moeren en bouten.”

“Rikki vindt rare dingen op de maan, maar de kinderen kunnen helpen!”


Dinsdag 27 februari

De astronauten bouwen raketten in de bouwhoek.”


Woensdag 28 februari

“Je weet dat een project leeft als er zulke tekeningen gemaakt worden.”

“De kinderen breiden hun woordenschat uit met een blinddoekspel.”


Donderdag 29 februari

“Hoe tel je zoveel astronauten laarzen?”


Vrijdag 1 maart

In de Tuff tray maken de kinderen prachtige raketten voor Rikki met loose parts.”

“De kinderen leren maanstanden benoemen met een bingospel.”