De week van Arina

In deze rubriek nemen we een kijkje in de klas van een collega. Deze week is ambassadeur Arina (@juf_arina) aan de beurt! Haar klas ging aan de slag met het project ‘Op wereldreis‘ en leerden samen met haar klas van alles over verschillende landen!

Ontmoet kinderen van over de hele wereld met de activiteiten uit dit pakket. Houd in Egypte een kamelenrace met Karim, grill sardientjes bij Flavia in Portugal en moedig samen met Emma het baseballteam aan.

Een project waarbij de kinderen door middel van activiteiten veel te weten komen over verschillende landen en gewoontes. Met kant en klare opdrachtkaarten en bijlagen. Even printen en je kunt aan de slag. De activiteiten zijn geschreven aan de hand van het boek ‘Wereldkinderen’. Veel plezier met deze leerzame reis rond de wereld!

Kijk jij mee naar de week van Arina?

Maandag 26 juni

De kinderen verzinnen woorden met de -w- van warmwaterbron en gooien die in de bron.”

De themahoek is de ijssalon waarbij de kinderen hebben geholpen met inrichten.”


Dinsdag 27 juni

In de bouwhoek worden vliegvelden en verkeerstorens gebouwd tijdens dit thema.


Woensdag 28 juni

Les Namibië. Hier is veel zand en het is heel warm.”

De kinderen schrijven patronen in het zand net als de kinderen in Namibië doen.”


Donderdag 29 juni

Dit thema versieren de kinderen het vliegtuig met loose parts in de tufftray.”

Na iedere les kruisen de kinderen het bijbehorende plaatje op de wereldbol door.”


Vrijdag 30 juni

In India dansen de mensen graag.”