De week van Renate

In deze rubriek nemen we een kijkje in de klas van een collega. Deze week is ambassadeur Renate (@jufrenate) aan de beurt! Renate werkt in groep 1/2 en is ambassadeur van Kleuteruniversiteit. Deze week ging haar klas aan de slag met het project ‘Insecten – het dikke kriebelbeestjesboek‘.

Leer alles over de kriebelbeestjes in en rondom huis met dit project bij ‘Het dikke kriebelbeestjesboek‘ van Marianne Busser en Ron Schröder met vrolijke illustraties van Ivan en Ilia. Het project bevat taal- en rekenactiviteiten, activiteiten voor natuur en techniek, muzieklessen, een spel en bewegingsles, een les Engels en suggesties voor de hoeken. Kijk jij mee in de week van Renate?

Maandag 3 april

“Thema insecten, elke dag werken we over een ander dier.”

“In onze themahoek onderzoeken de kinderen van alles over vlinders.”


Dinsdag 4 april

“De kinderen werken aan mini loco en piccolo in het thema.”

“In de bouwhoek worden er allerlei insecten gemaakt, wat zou dit zijn?”


Woensdag 5 april

“Deze worm is groter dan deze worm!”

“Met behulp van de lichttafel maken we een insectenboek.”


Donderdag 6 april

“Help de insecten naar de andere kant, wat een fijne oefening voor de motoriek.”

“We spelen rol en bedek in het team.”


Vrijdag 7 april

“Lekker kleuren op eigen niveau in het thema.”