De week van Anouk

In deze rubriek nemen we een kijkje in de klas van een collega. Deze week is Anouk (@jufnoek) aan de beurt! Anouk is werkzaam in groep 1/2 en is ambassadeur van Kleuteruniversiteit. Ook haar klas ging deze week aan de slag met het project ‘De ridder zonder billen’. Benieuwd welke activiteiten Anouk allemaal heeft uitgevoerd rondom dit thema? Bekijk dan haar week in deze foto’s!

Maandag 7 maart

“We werken over het project ‘De ridder zonder billen‘. Het kasteel met de ridders, de prinses en de draak staan al klaar! 

“Samen maken we een mindmap die meegroeit met het thema. We zijn begonnen met de ridder zonder billen in het midden. Naar aanleiding van het verhaal hebben we leervragen opgesteld, wat willen we leren dit thema? Elke keer als we iets nieuws leren komt dit op onze mindmap te staan. Zo kwamen er steeds meer billen om de ridder heen te hangen, tot we de juiste vonden!”

Dinsdag 8 maart

“De ridder droomt over de prinses. Samen maken we ook een droomwolk. Bij elk rijmwoord verdienen we een watje waarmee we de wolk groter maken.

“De kinderen bouwen in de bouwhoek een paard die stevig genoeg is om écht op te zitten. Bouwen, testen en aanpassen.


Woensdag 9 maart

“Hoe komt de ridder bij de billenwinkel? De kinderen maken kennis met de beginselen van programmeren en stippelen een route uit voor de ridder.”

“Van onze huishoek maken we een echt kasteel. Er wordt hard gewerkt aan de voorkant.”


Donderdag 10 maart

“De ridder heeft zijn billen gevonden! De kinderen gaan iets ontwerpen waar de ridder nu weer op kant zitten. Twee meiden kleien een prachtig paard!”

“Een kasteel met een gracht, hoe maken we dat? Een missie voor de hele klas. De gracht moet natuurlijk ook getest worden. ‘Mag er écht water in de zandbak, juf?’ Wat een plezier!”

 


Vrijdag 11 maart

“We sluiten het thema feestelijk af! Alle kinderen komen verkleed op school, we vieren het trouwfeest van de ridder en de prinses. Ook eten we samen aan de grote riddertafel.”

 

Wil je meer van mijn kleuterklas zien? Volg me dan op Instagram via @jufnoek. Wil je meepraten over het kleuteronderwijs, doe dit dan in de Facebook-groep Vrienden van Kleuteruniversiteit