Een cadeautje: gratis artikel met download uit Kleuteruniversiteit Magazine

In september 2020 lanceerden we Kleuteruniversiteit Magazine, een geweldige samenwerking met Uitgeverij Koninklijk van Gorcum, Patsboem! Educatief en Meester Sander. Kleuteruniversiteit Magazine verschijnt vier keer per jaar en is vooral een praktisch tijdschrift met artikelen die bedoeld zijn om direct in te zetten of je te prikkelen en nieuwsgierig te maken naar meer. Alle artikelen worden geschreven door mensen afkomstig uit het onderwijs of met een expertise binnen hun werkgebied. Ook leggen we graag bezoekjes af bij klossers en scholen die een mooi verhaal willen delen over hun werkwijze. Al gaan die bezoeken in coronatijd even wat minder dan we zouden willen, er zijn nog genoeg inspirerende verhalen te vertellen. Zo heeft het artikel dat we je cadeau willen doen een bijzondere geschiedenis.

Het begon met een kritische blog over werkbladen tijdens de eerste lockdown. Kleuteruniversiteit is namelijk geen fan van werkbladen en in onze blog winden we daar geen doekjes omheen. Omdat in tijden van thuisonderwijs zowel leerkrachten en ouders met hun handen in het haar zaten, zijn we gaan nadenken over een goed alternatief voor werkbladen. Caroline Farret-Jentink is onze voormalig ambassadeur en sinds 2019 auteur bij Kleuteruniversiteit. Janneke van de Groes is eveneens auteur en ambassadeur. Samen met deze auteurs hebben we dat alternatief bedacht vanuit het Kleuteruniversiteit principe ‘Spelend wijzer’. Ons hoofddoel: kleuters moeten actief bezig zijn en niet gebogen over een werkblad aan tafel. Het resultaat? De actiebladen! Ze zijn een succes. Om de lezers van Kleuteruniversiteit magazine te inspireren, schreven de makers een artikel over actiebladen waarin ze je van alles vertellen over de voordelen. Je leest het in de webversie van het artikel ‘Van werkblad naar actieblad‘ uit Kleuteruniversiteit Magazine. Je kunt zelfs een gratis actieblad downloaden en deze eens proberen.

Ben je na het lezen van het artikel nieuwsgierig geworden naar meer? Word dan lid van Kleuteruniversiteit Magazine en laat je vier keer per jaar door ons inspireren.