Werken met Kleuteruniversiteit – wat kost dat eigenlijk en wat levert het op?

Omdat we merken dat steeds meer scholen behoefte hebben aan een kosteninschatting, om dit mee te kunnen nemen in een schoolbudget, is er nu een Kleuteruniversiteit voorbeeldbegroting beschikbaar. Deze voorbeeldbegroting geeft een indicatie van de kosten van (volledig) werken met Kleuteruniversiteit.

Iedere school is anders en heeft andere behoeften. Materialen van Kleuteruniversiteit kunnen pragmatisch worden ingezet, je kunt zoeken op precies het doel of thema dat de klas op dat moment nodig heeft en daarmee inspelen op de actuele behoefte. Hiermee kun je de Kleuteruniversiteit materialen ook prima als aanvulling op bestaande lesmethodes gebruiken. De doelen van de lesmaterialen worden uitgebreid beschreven en sluiten aan bij de kerndoelen van het PO.

Vrijwel alle Kleuteruniversiteit projecten zijn gebaseerd op bestaande prentenboeken. Aanschaf van deze prentenboeken is nodig voor de uitvoering van het project. Kleuteruniversiteit verkoopt zelf géén prentenboeken, deze kunnen via reguliere boekhandels óf onze vaste boekenverkoop-partner Leesvink.nl worden aangeschaft. Wanneer prentenboeken via de reguliere boekhandels niet meer beschikbaar is (bijvoorbeeld in herdruk), zijn deze prentenboeken veelal nog wel via Leesvink.nl beschikbaar. Natuurlijk behoort lenen bij de bibliotheek ook tot de mogelijkheden.

Wat kost het?

Een enkel project, voor gebruik in één klas, kan al worden aangeschaft vanaf € 6,95 . De voorbeeldbegroting maakt een kostenberekening van Kleuteruniversiteit lesmaterialen voor een heel schooljaar. Er zijn twee berekeningen: voor een school met één kleutergroep en voor een school met drie kleutergroepen. Klik op onderstaande afbeelding om de voorbeeldbegroting te downloaden:

Wat levert het op?

Op jaarbasis vallen de aanschafkosten dus bijzonder mee. Eigenlijk is deze vraag veel interessanter: Wat levert werken met Kleuteruniversiteit ons op? Naast het feit dat een school actief de prentenboekencollectie uitbreidt, levert het voor de leerkracht een enorme tijdwinst op en dit vermindert de werkdruk. Wat wij vaak van onze gebruikers terugkrijgen, is dat het werken met de projecten een enorme betrokkenheid en enthousiasme van zowel de kinderen als de leerkrachten naar boven brengt en dat is natuurlijk onbetaalbaar.

Opbrengst volgens onze gebruikers:

– Hoge betrokkenheid en enthousiasme van de kinderen én leerkrachten
– Veel plezier
– Keuzevrijheid
– Tijdwinst
– Werkdrukverlagend
– Ruimte voor eigen inbreng
– De mogelijkheid te werken met de nieuwste boeken
– Inspelen op behoefte van de kinderen
– Verrijking en verdieping
– Energie
– Rust

Wil je het werken met Kleuteruniversiteit eens uitproberen? Schaf dan eens een groter project (een project van boven de 10 euro) aan en ga aan de slag. Zo’n project geeft een goede indruk van de inhoud, al is elk project weer uniek.

Meer weten? We kunnen je dit implementatie verhaal van basisschool de Burchtgaarde in Breda van harte aanbevelen.

Bekijk ook eens onze pagina voor scholen, met meer informatie over aanschaf, kosten en mogelijke trainingen. Voor ervaringen van andere gebruikers verwijzen we graag naar de recensies van de projecten op de website of naar onze groep op Facebook: Vrienden van Kleuteruniversiteit. Je kunt ons ook een bericht sturen als je meer informatie wilt.