Leuke extra’s bij projecten voor de Kinderboekenweek 2018

De Kinderboekenweek is hét boekenevenement van het jaar en staat op het punt van beginnen. Kleuteruniversiteit begint al maanden van tevoren met het selecteren van geschikte titels voor onze projecten. Bij een aantal projecten hebben we nu een paar leuke gratis extra’s gemaakt. Gewoon, als service! Dus werk jij met de Kleuteruniversiteit projecten ‘Mag ik meedoen?’, ‘Rikki en zijn vriendjes‘ of ‘Twee vechtende eekhoorntjes‘? Lees dan zeker even verder. Heb je nog geen keuze voor een project kunnen maken? Dan helpen we je graag een eindje op weg met deze blog.

Mag ik meedoen

Bij de kerntitel ‘Mag ik meedoen’ schreef Juf Bianca een geweldig leuk project en maakte Jeroen Schipper een aanstekelijk lied. Het is al een prachtig gevuld project en toch maakte juf Bianca er nog een leuk extraatje bij, namelijk twee gooi-tel-bedek kaarten. Ambassadeur Maaike is fan van deze kaarten en schreef er eens een blog over. In dat blog geeft ze ook diverse spelmogelijkheden met de kaarten. Download de kaarten voor ‘Mag ik meedoen’ door op de afbeelding te klikken:

Ambassadeur Caroline raakte ook geïnspireerd door het leuke project en bedacht zelf een aantal spellen en woordkaarten die je gratis kunt downloaden. De spelbeschrijving kun je eveneens downloaden. Hierin worden diverse spelvarianten beschreven met de woordkaarten en het spelbord.

Download de woordkaarten bij ‘Mag ik meedoen’ door op de afbeelding te klikken:


Download het spel bij ‘Mag ik meedoen’ door op de afbeelding te klikken:

Download de beschrijving van wat je kunt doen met de woordkaarten en het spel bij ‘Mag ik meedoen’ door op de afbeelding te klikken:

Twee vechtende eekhoorntjes

Juf Anke en juf Els schreven een project bij het geweldige boek ‘Twee vechtende eekhoorntjes’. Een ideaal project dat het thema van de kinderboekenweek combineert met de herfst. Juf Anke maakte al prachtige extra’s op haar site en speciaal voor Kleuteruniversiteit maakte ze nog het dobbelspel met twee varianten. Download het spel door op de afbeelding te klikken:

Rikki en zijn vriendjes

Ook schreven Juf Anke en juf Els een project bij Rikki en zijn vriendjes. Juf Anke maakte als extraatje getalkaarten en worteltelkaarten voor Kleuteruniversiteit. Op haar site vind je diverse spelmogelijkheden. Download de kaarten door op de afbeelding te klikken:

We wensen je ontzettend veel plezier deze Kinderboekenweek. Natuurlijk zouden we het heel leuk vinden, als je ons laten weten hoe de spellen én de projecten bevallen in jouw groep. Stuur ons een leuke foto via Instagram (@kleuteruniversiteit) of Facebook of in onze groep Vrienden van Kleuteruniversiteit.