In wat voor huis woon jij? Sommige mensen wonen in een bijzonder huis en er zijn huizen die nog specialer zijn.
Tijdens dit project leren de kinderen alles over hun eigen huis en andere huizen. Het project bevat activiteiten voor taal, rekenen, muziek, spel- en beweging, natuur en techniek en suggesties voor de hoeken bij het informatieve boek ‘Willewete Dit is mijn huis‘ van Isabelle de Ridder en Hiky Helmantel. Met dit project kun je vier weken aan de slag.
*** Let op! De aanschaf van deze digitale download geeft standaard gebruiksrecht voor slechts één persoon / individuele leerkracht of één klas binnen een school. Gebruik je het materiaal in meerdere klassen op school? Dan dien je meerdere licenties aan te schaffen. Het aantal benodigde licenties kun je selecteren voordat je het product in je winkelmand plaatst. Digitale Kleuteruniversiteit materialen mogen zonder geldige licentie niet worden gedeeld.
Download hier de lesdoelen van dit project.
Koop het bijbehorende boek rechtstreeks bij onze partner Leesvink:
rosanvangessel1 –
Dit project hebben wij in de klas gebruikt tijdens het thema wonen. Het project begint met een pakkende startactiviteit waarbij de kinderen in groepen een eigen huis gaan maken. Hiervoor mogen ze alles uit de klas gebruiken. Een mooie samenwerkingsopdracht met erg leuke resultaten!
De huizenbingo vonden de kinderen één van de leukste lessen. In groepjes mochten ze door het dorp lopen om de bingokaart te vullen. Samen zijn ze op zoek gegaan naar bijvoorbeeld een rijtjeshuis, een vrijstaand huis of een boerderij. Een leuke manier om bijvoorbeeld te oefenen met woordenschat. In het project is ook een muziekles met boomwhackers (isolatiebuizen) te vinden. Een erg leuke les met een grote betrokkenheid!
Een veelzijdig project dat goed aansluit wanneer je het over de woningen van de kinderen wil hebben. Het project richt zich voornamelijk op een aantal verschillende soorten woningen, de verschillende kamers in een woning en een aantal lessen rondom verhuizen. Daarnaast komt ook kort de duurzaamheid van een huis terug in de lessen “zonnepanelen” en “zuinig met water”. Je kunt met dit project ongeveer 4 tot 5 weken aan de slag!