L.I.F.T. producten

Kleuteruniversiteit lanceert L.I.F.T. producten!

L.I.F.T. producten zijn ontwikkeld door Kleuteruniversiteit en Cora Hansen, bekend van de website Slimmekleuters.nl. De opdrachten van een L.I.F.T product doen een beroep op hogere orde denkvaardigheden zoals analyseren, evalueren en creëren. Dit soort opdrachten past goed bij de onderwijsbehoefte van kinderen met een ontwikkelingsvoorsprong. Ze spelen in op de andere manier van denken die deze kinderen kenmerkt. Een L.I.F.T product biedt veel inspiratie om verdieping te kunnen aanbieden bij het prentenboek. Je hebt meestal weinig voorbereiding of materialen nodig en je kunt er vrijwel direct mee aan de slag.

De afkorting L.I.F.T. staat voor:

– Leren
– Inspireren
– Fantaseren
– Talenteren

De L.I.F.T. producten zijn gebaseerd op hetzelfde prentenboek als de Kleuteruniversiteit projecten bij deze boeken. Het zijn kleine producten die goed aansluiten aan bij de volledige Kleuteruniversiteit projecten.

In elk L.I.F.T. product vind je minimaal vijf uitdaagtips, twaalf Denksleutel-opdrachten én een activiteitenblad. Je kunt de meeste opdrachten inzetten in de hele groep. Sommige kinderen zullen eerder uit de L.I.F.T. stappen, anderen gaan helemaal mee omhoog. Het prettige is dat kinderen die verrijking nodig hebben, op deze manier geen uitzondering zijn in de groep.

Uitdaagtips
De uitdaagtips stimuleren het hogere orde denken. De kinderen denken dieper na en verder door over het verhaal en de thema’s van het prentenboek. Daarnaast is er aandacht voor opdrachten voor taal en rekenen en zijn er activiteiten die een beroep doen op het geheugen.

Denksleutels
Bij elk L.I.F.T. product vind je 12 uitgewerkte Denksleutels. Deze vragen en opdrachten dagen de kinderen uit tot analytisch en creatief denken. Een overzicht met uitleg bij alle Denksleutels vind je bij het titelblad Denksleutels.

Activiteitenblad
Aan de hand van het activiteitenblad gaan de kinderen aan de slag met een interessante of inspirerende opdracht. Je vindt een korte uitleg van de opdracht op het titelblad.

 

De uitdaagtips en de denksleutels zijn toegevoegd in kaartvorm. Deze kun je printen en lamineren voor langdurig gebruik.

Bied de opdrachten uit het L.I.F.T. producten niet alleen aan voor kinderen voor kleuters die extra uitdaging nodig hebben/kunnen gebruiken. Het is voor alle kinderen belangrijk om creatief en flexibel te leren denken. Zo kunnen ze straks beter omgaan met veranderingen in de wereld om zich heen. Iedereen kan in de L.I.F.T. stappen en er verschijnen regelmatig nieuwe L.I.F.T. producten!

In de maand september kun je het L.I.F.T. product bij het boek ‘Op zoek naar de herfst’, extra voordelig aanschaffen voor maar €1,98.

Stap jij ook in de lift? Klik hier om naar de L.I.F.T productpagina te gaan

 

 

 

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.