De week van Susanne

In deze rubriek nemen we een kijkje in de klas van een collega. Deze week is Susanne (@jufsuusinactie) aan de beurt! Susanne is werkzaam in het ZML onderwijs en is ambassadeur van Kleuteruniversiteit. Haar klas is deze week voor het laatst aan de slag gegaan met het thema ‘Bij ons in de straat’ geschreven bij het boek ‘Bij ons in de straat’ van Koos Meinderts en Annette Fienieg. Kijk je mee met haar week? 

Maandag 6 juni

Vandaag gaan we huizen maken van klei. We oefenen met het rollen van de klei en maken met de slangetjes ons eigen huis.”


Dinsdag 7 juni

Iedere dinsdag hebben wij gym. Hier komt een gymjuf voor en we doen altijd hele leuke activiteiten. Deze week mogen we in de touwen slingeren.”

Tijdens schrijven werken we met het vormenboek. Deze is gemaakt om basisvormen van de letters te leren onderscheiden en benoemen en is speciaal ontwikkeld voor o.a. het speciaal onderwijs. Vandaag hebben wij gewerkt met en over het poortje.”


Woensdag 8 juni

Wij hebben op school een watergewenningsbad. Hier gaan we iedere woensdag zwemmen in kleine groepjes met alle kinderen die zindelijk zijn. Er zwemt ook altijd een leerkracht of assistent mee.”


Donderdag 9 juni

Vandaag hebben we het gehad over lang en kort. De boot van Jan moet vastgemaakt worden met een touw, maar welk touw is lang genoeg?”

“Hier lees ik voor uit het bijbehorende boek ‘Bij ons in de straat.”


Vrijdag 10 juni

Vandaag werken we over hoog en laag. Wie kan de hoogste muur bouwen. De klas was verdeeld in twee groepen en samen moesten ze een muur maken. Dat was niet voor iedereen even makkelijk, maar is er hard gewerkt!”

´s Middags tijdens het spelen in de hoeken hebben we het beweegspel van Kleuteruniversiteit gespeeld. Een goede oefening voor de motoriek en de kinderen vinden het zo leuk om te doen!”