Kleuteruniversiteit zoekt nieuwe ambassadeurs!

Kleuteruniversiteit is op zoek naar nieuwe ambassadeurs! Ben jij enthousiast over Kleuteruniversiteit en werk je met onze projecten? Kun jij goed schrijven, ben je actief op sociale media en heb je zin in een uitdaging? Lees dan vooral verder!

Wat doet een Kleuteruniversiteit ambassadeur?

Een Kleuteruniversiteit ambassadeur maakt deel uit van een team. Binnen dit team help je met het testen van projecten en nieuwe materialen in de conceptfase. Je schrijft ongeveer vijf keer per jaar een blog over onderwerpen die jou bezighouden. Dit is een belangrijk onderdeel van je ambassadeurschap. Je schrijft recensies en plaatst berichten op sociale media, waaronder Instagram en op de Facebookpagina Vrienden van Kleuteruniversiteit. Ook neem je regelmatig het Instagram-account van Kleuteruniversiteit over en geef je een kijkje in jouw klas. Op inspiratiedagen helpen de ambassadeurs actief mee met diverse hand en spandiensten en informeren zij bezoekers over de projecten en producten. Ambassadeurs worden nauw betrokken bij het maken van Kleuteruniversiteit Magazine en testen onze nieuwe spellen uit. Je bent gemiddeld twee uur per week bezig met het ambassadeurschap.

Wat krijg je ervoor terug?

Als ambassadeur ontvangt je de projecten die je gaat uitvoeren en mag je naar inspiratiedagen komen. Daarnaast zijn er nog meer voordelen en verrassingen. Maar daar moet je dan wel ambassadeur voor zijn, wil je achter deze perks komen. Dat blijft nu nog even bedrijfsgeheim. Het ambassadeurschap is een vrijwillige klus, zeker niet vrijblijvend, en zal je zeker veel brengen. Volgens eerdere ambassadeurs is het een geweldige leerzame ervaring:

“Het biedt mij uitdaging, heel veel inspiratie voor goede én leerzame activiteiten! Super om zo dichtbij het vuur te zitten, het voelt heel speciaal!”

“Het ambassadeurschap heeft me heel veel gebracht. Ik kan hier terecht met vragen, iedereen inspireert mij en ik leer heel veel van de anderen. Dit is mijn tweede jaar in de onderbouw en durf wel te zeggen dat ik beter les ben gaan geven door alle inspiratie, ideeën, expertises, etc.”

“Ik vind het vooral geweldig om te zien welke nieuwe dingen KU maakt en daar een klein beetje bij te helpen.’

“Het inspireert mij enorm en hierdoor ben ik veel creatiever les gaan geven. Dit geeft weer energie omdat je merkt dat dit zorgt voor veel betrokkenheid bij de kinderen. Het is superleuk om materialen te testen en het is leuker dan ik van te voren had gedacht.”

“Het geeft mij heel veel energie dat ik anderen mag inspireren over het werken met de projecten van KU. Ik heb ontdekt dat ik het inspireren van andere leerkrachten erg leuk vind. Maar ook het schrijven van blogs vind ik leuk en het testen van de producten zoals de kleimatten. Fantastisch!”

Waarom ‘solliciteren’?

Wij houden sollicitatierondes omdat er meestal veel animo is voor het ambassadeurschap. Zo krijgt iedereen een eerlijke kans.

De gang van zaken rond het sollicitatieproces:

We leggen uit hoe de sollicitatie in z’n werk gaat. Je hoort na het insturen van elke ronde of je door bent, zodat je de volgende opdracht kunt voltooien. De sollicitatierondes zien er als volgt uit:

Ronde 1:

In deze ronde stuur je een sollicitatiebrief en vertel je ons over jou. Je mag ons op ‘papier’ en met foto’s vertellen wie je bent en waarom je ambassadeur zou willen worden. Verder horen we graag welke ervaringen je al hebt opgedaan met Kleuteruniversiteit. Wat waren jouw hoogtepunten? TIP! Een ambassadeur moet zeker ervaring hebben met het werken met onze materialen. Wijd daar dus flink over uit.

Meld je aan via de mail.

De deadline voor deze ronde is 16 mei 2022.

Ronde 2:

Heb je een mail ontvangen met het bericht dat je door bent naar de volgende ronde? Mooi zo! Deze ronde bestaat uit twee opdrachten:

Opdracht 1: Schrijf een recensie op kleuteruniversiteit.nl n.a.v. een voltooid Kleuteruniversiteit project.

Opdracht 2: Schrijf een blog over een onderwerp dat speelt bij jou op school. De blog moet inspirerend zijn en de lezer informeren en activeren. De blog wordt geredigeerd door Kleuteruniversiteit waarna je een tweede versie schrijft n.a.v. de gegeven feedback. Zo gaat dat ook als je blogs schrijft als ambassadeur van Kleuteruniversiteit. Je moet dus wel tegen kritiek kunnen. Zoals gezegd is het schrijven van blogs een belangrijk onderdeel van het ambassadeurschap.

De deadline voor deze ronde is 23 mei 2022.

Ronde 3:

Wij vragen onze ambassadeurs regelmatig om ons Instagram account ‘over te nemen’. Vandaar de volgende opdracht:

Vertel op video iets over jezelf en beantwoord deze vragen:
– Wat heb jij Kleuteruniversiteit te bieden?
– Wat verwacht jij van het ambassadeurschap?
– Wat moeten wij absoluut nog weten over jou?
– Geef ons een digitale rondleiding door je klas en vertel hier iets over. Met welk project werk je op dit moment? Welke opdrachten geef je de kinderen? Welke hoeken kunnen we zien? Wat is bij jullie de manier van werken in de onderbouw?

Je mag een aaneengesloten verhaal vertellen of echt een gemonteerde vlog maken. Laat je creativiteit de vrije loop!

De deadline voor deze ronde is 6 juni 2022.

Bekendmaking nieuwe ambassadeurs

We nemen uiterlijk in de week van 13 juni 2022 contact op met de afvallers en met de nieuwe ambassadeurs.

Heb je een vraag? Mail ons gerust.