De week van Carolien

In deze rubriek nemen we een kijkje in de klas van een collega. Carolien (@juf.carolien.koning) liet weten dat ze het leuk zou vinden om eens mee te doen aan deze rubiek, dus is ze deze week aan de beurt! Carolien is werkzaam in groep 2 en ging deze week met haar klas aan de slag met het project ‘Met Anna naar buiten’. Kinderen gaan samen met Anna naar buiten en leren veel over de lente. Daarnaast heeft Carolien veel gebruik gemaakt van het grote boerderijboek. Kijk jij mee naar de week van Carolien?

Maandag 11 april

“We begonnen met het lezen van het prentenboek ‘Anna en de lente’ dat bijpassend is bij het project. De kinderen tekenden met elkaar op placemats om te laten zien wat zij leuk vinden aan de lente.” 

“Juf daar staat een boer!”. De huishoek werd omgetoverd tot een boerderij!”


Dinsdag 12 april

“De kinderen namen veel boerderijknuffels mee voor de boerderij in de klas. Eerst even sorteren! De boerderijhoek werd ingericht met hokken voor de dieren. “Juf, de varkens vinden het het fijnst in de modderpoel! Oh, en de schapen en koeien moeten in een weiland!”. 


Woensdag 13 april

“Wat komt er uit het ei..? Letters! De kinderen maakten samen woorden van de letters die uit de eieren vielen.”

“De boer en boerinnen verzorgen de groenten in de moestuin.”


Donderdag 14 april

“De kinderen vullen de lenteboom met rijmwoorden. Een ontzettend leuke rijmles uit het project!”

“Hé, er staan cijfers op de eendjes”. 


Vrijdag 15 april

“Juf, kijk eens hoe hoog de bloemen komen! Wij gaan nog lekker even door met dit project in de klas. We zijn zelf uitgenodigd om bij een échte boerderij op bezoek te komen, wat een feest!”