De week van Janneke

In deze rubriek nemen we een kijkje in de klas van een collega. Deze week is Janneke (@kleuterjuf_janneke) aan de beurt! Janneke maakte gebruik van het actiebladenpakket Sinterklaas, waardoor haar week in het thema stond van Sinterklaas. Met deze foto’s vertelt ze graag over haar week!

Maandag 29 november

“We werken veel met het actiebladenpakket Sinterklaas. We oefenden de dobbelsteen beelden door de dobbelsteen bij de juiste afbeelding te tekenen.”


Dinsdag 30 november

“In de bouwhoek wordt een stoomboot gebouwd. ‘Juf, hiermee kan Sinterklaas terug naar Spanje!

“De kinderen rijgen een ketting met een patroon. Een activiteit uit het project kabouters die we vorige week in de kring hebben gedaan. Deze week komt deze activiteit terug in het circuit en hebben we hem omgetoverd naar kettingen rijgen voor de pieten.”


Woensdag 1 december

“De kinderen brengen pakjes naar de zak of de schoorsteen. Ze dobbelen en zien welk schrijfpatroon ze moeten tekenen.”

“Ik speel graag het racespel van Kleuteruniversiteit. We spelen deze week het racespel tijdens het circuit. Volgende week maken we er een ‘pietenrace’ van. De voertuigen worden vervangen door pieten!”


Donderdag 2 december

“Knutselen met meester Sander. We luisteren naar de uitleg en voeren de opdrachten uit.”

“We verven Sinterklaas, pieten en stoomboten op het verfbord.”


Vrijdag 3 december

“We dansen iedere dag op Sinterklaasmuziek! Dit is een heel fijn bewegings-tussendoortje.”

“Tijdens de gymles oefenen we als échte pieten. We brengen cadeaus naar de overkant.”

Heb je nog meer vragen? Ga dan naar onze Facebookgroep Vrienden van Kleuteruniversiteit. Je kunt mij ook volgen op Instagram: @kleuterjuf_janneke