De week van Meriël

In de rubriek ‘De week van…’ nemen we een kijkje in de klas bij een collega. Deze week is Meriël (@jufmeriel) aan de beurt. In deze rubriek nemen we elke week een kijkje in de klas van een collega. Meriël heeft groep 2-3 en vertelt je over haar week in 9 foto’s!

Maandag 1 november

“Wij werken deze periode over Sint Maarten. Ik gebruik hierbij het boek en bijpassend project: ‘Tessel viert Sint Maarten‘. Hier lees ik het boek voor aan de klas.”


Dinsdag 2 november

“Op dinsdag 2 november was het Allerzielen. Wij staan hier als school bij stil  en brengen een kaarsje naar de kerk. Hier steken we kaarsjes aan en denken we aan de mensen die zijn overleden.”

“De lampionnen voor Sint Maarten. Dit jaar hebben de kinderen allemaal hun eigen lampion ontworpen en gemaakt. Zo zijn alle lampionnen uniek!”


Woensdag 3 november

“Boeken-snuffel-moment. Het grote overkoepelende thema deze periode is: ‘Van hier naar daar’. De kinderen kiezen een boek en gaan hier in snuffelen. Wat komen zij tegen over het nieuwe thema?”           

“Hier wordt uitgebreid gekeken naar de winterslaap van een egel. Hierna, hebben we met elkaar gesproken over de dieren die een winterslaap houden.”


Donderdag 4 november

“Het nieuwe spel van Kleuteruniversiteit ‘Werk aan de weg’ wordt hier heel graag gespeeld. Het doel is om de langste weg te maken!”

“Herfst in de zandtafel! Lekker ontdekken met kastanjes en de balans.”


Vrijdag 5 november

“Ik heb groep 2-3. Tijdens het spelen en leren in de ochtend werken de kinderen van groep 3 aan taal- of leesactiviteiten. Hier zijn woorden gelegd op de magnetische letterdoos.”

“Een spelletje tussendoor. Eén kind gaat naar de gang. Ondertussen kiezen we iemand die de emotie-dirigent wordt. Deze dirigent beeld een emotie uit, de rest van de klas doet dit na. De dirigent wisselt steeds van emotie. Het kind op de gang mag raden, wie wissel er als eerst van emotie?”

Ben je benieuwd naar mijn ervaringen dit schooljaar in groep 2-3? Volg mij via @jufmeriel. Heb jij ook een groep 2-3 en wil je jouw ervaringen delen of wil jij nog meer weten van mijn groep? Laat het weten in de Facebook-groep Vrienden van Kleuteruniversiteit.