De week van Daniëlle

In deze rubriek nemen we een kijkje in de klas van een collega. Deze week is Daniëlle (@juf_danielle_) aan de beurt! Haar week stond in het thema van Sinterklaas en maakte gebruik van het project ‘Sinterklaasliedjes’. Ze vertelt je over haar week in deze foto’s!

Maandag 15 november

“De startactiviteit van het thema komt uit het project ‘Sinterklaasliedjes‘. Het cadeau is het bijbehorende boek”


Dinsdag 16 november

“De opening van het thema Sinterklaas met de gehele onderbouw was een poppenkast! Ik las het boek voor terwijl mijn collega’s het verhaal met de handpoppen uitspeelden.

“De hoofdrolspelers uit de poppenkast. Het verhaal ging over een verliefde piet!”


Woensdag 17 november

“De kinderen gaan dit thema aan de slag met pincetten en de weegschaal in de ‘Pepernotenfabriek’ oftewel de zand- en watertafel.”

“De leeshoek tijdens het thema Sinterklaas met Sinterklaasprentenboeken, speelgoedboeken en verschillende bijbehorende handpoppen.”


Donderdag 18 november

“De winkel is dit thema omgetoverd tot de bakkerij van Sinterklaas. De kinderen kunnen hier aan de slag met het bakken en verkopen van pepernoten, gebak en andere lekkernijen.”

“In het huis van Sinterklaas worden pepernoten gebakken. Sinterklaas had namelijk enorme honger van al die verlanglijstjes lezen.”


Vrijdag 19 november

“De huishoek is dit thema het huis van Sinterklaas. De kinderen kruipen in de rol van Sinterklaas en/of piet. Hier is de Sint hard aan het werk.”

Ben je benieuwd naar mijn ervaringen dit schooljaar? Volg mij via @juf_danielle_ Wil je jouw ervaringen delen of wil jij nog meer weten van mijn groep? Laat het weten in de Facebook-groep Vrienden van Kleuteruniversiteit.