Kleuteruniversiteit Magazine nieuws

Ken jij Kleuteruniversiteit Magazine al? Het inspirerende tijdschrift voor professionals werkzaam met jonge kinderen verschijnt vier keer per jaar en wordt ontwikkeld door sinds het schooljaar 2020-2021 door Meester Sander en Juf Sanne van Kleuteruniversiteit.

Over de inhoud

Met het magazine krijg je wat je van Kleuteruniversiteit gewend bent: inspiratie. Handige tips en informatie waar je direct mee aan de slag kunt in jouw groep. Alle artikelen worden geschreven door experts op een bepaald gebied, lezen makkelijk weg en geven genoeg stof tot nadenken. In het midden van het magazine vind je altijd een handige poster of item gemaakt door huisillustrator Margot Senden. In eerdere magazines kregen abonnees een tijdlijn voor geschiedenis op kleuterniveau, een seizoenenposter en een spelscript.

Een vast item in het magazine is de themahoek, waarin we gebruikers van Kleuteruniversiteit projecten aan het woord laten en een project in ‘actie’ laten zien. Zo kon je al eerder meegenieten van een project bij Boer Boris, Kikker en De Gorgels. In nummer 4 brengen we een ode aan Alfabet, het geweldige boek van Charlotte Dematons. En wat extra leuk is, is dat Charlotte speciaal voor abonnees een leuke extra maakte, ook weer direct te gebruiken en in te zetten in jouw groep.

Reacties van lezers

Natuurlijk zijn wij zelf enorm enthousiast over het magazine, maar wat vinden onze lezers ervan? We ontvingen op Instagram de volgende reacties:

Je raakt er door geïnspireerd en ik heb al een aantal keren door een artikel iets bespreekbaar gemaakt tijdens een vergadermoment.

Als niet-KLOSSER lees ik graag de rubriek over kennis dat niet verloren mag gaan. In deze artikelen staan steeds boordevol informatie en inspiratie.

Praktisch en verdiepend: de praktische artikelen geven naast makkelijk in te zetten direct ook diepgang zoals bij ‘speelwerktijd’.

Kleuteruniversiteit Magazine is supergaaf. Heerlijke onderwerpen en ik haal er veel inspiratie uit. Het artikel over stress bij kleuters is me het meest bijgebleven.

Ik vind het leuk om te lezen. Het zijn mooie verhalen en fijne, bruikbare tips. Het verhaal ‘Wat een dode mol ons kan leren’, daar heb ik echt heel veel aan gehad.

Wil je meer info of abonnee worden? Klik dan hier! Twijfel je nog? Je kunt het proefnummer bekijken door op onderstaande afbeelding te klikken, maar let op! Het proefnummer bevat minder pagina’s dan de ‘normale’ magazines.