Hoera! Het nieuwe Kleuteruniversiteit magazine is er!

Is Kleuteruniversiteit Magazine bij jou ook al op de deurmat gevallen? In de week van 1 september wordt het eerste echte nummer, nummer 1 bezorgd. We zijn blij met alle positieve reacties op het proefnummer (‘nummer 0’) van Kleuteruniversiteit magazine. Ook deze editie zit bomvol inspiratie waarmee je morgen al aan de slag kunt in jouw groep! We geven je een kleine sneak peek:

  • Juf Anke laat je zien hoe je de dag spelend kunt starten. Zij vertelt over de spelinloop waar zij op school mee werkt, geeft een uitleg over haar werkwijze, deelt een aantal organisatorische tips en laat praktische voorbeelden zien van de invulling. Ideaal als je dit zelf eens wilt proberen.

  • Merel de Vink, boekenexpert bij Leesvink, selecteerde voor ons boeken die passen bij het thema van de komende Kinderboekenweek: geschiedenis. Ze geeft je een kijkje in het aanbod van geschiedenis boeken voor jonge kinderen.

  • Liesbeth Rosendaal is educatief specialist bij Patsboem! educatief en zilveren griffel winnaar van het boek Toen het oorlog was. In Kleuteruniversiteit Magazine geeft Liesbeth de allereerste les toekomstkunde voor kleuters in samenwerking met het WNF. Toekomstkunde gaat over actuele vragen die kinderen hebben over de wereld om hen heen. Het thema van de les is de wolf in Nederland. Hoe komt de wolf van het roodkapje-syndroom af? Aan de hand van het voorleesboek Kolletje en Dirk, daar is de wolf leren kinderen dat wolven in de Nederlandse natuur wonen. Maar ook dat wolven misschien wel banger zijn voor mensen, dan andersom …

  • Samen met Cora Hansen, bekend van slimmekleuters.nl, ga je praktisch aan de slag met kleuters die wel wat uitdaging kunnen gebruiken. In het artikel vind je zes tips hoe je slimme kleuters kunt uitdagen in jouw groep. Niet in de kleine kring of in een plusgroepje apart van de klas, maar op elk moment van de dag.

  • Els Kok en Jarah de Weerdt, bekend van ontwerpenindeklas.nl dagen je uit om te ontwerpen in de klas. Ze nemen je mee aan de hand van het prentenboek Het ongelooflijke maar waargebeurde verhaal over de dino`s. Samen met hen ga je tijdens de Kinderboekenweek aan de slag met vraagstukken als: hoe kan een velociraptor vliegen? Hoe kan triceratops zorgen dat anderen geen last hebben van zijn winden? En welk dinolichaamsdeel zou jij willen hebben? De gratis download waarnaar in het artikel wordt verwezen, vind je hier. Bij dit prentenboek hebben we ook een project geschreven wat je kunt inzetten tijdens de Kinderboekenweek.

Natuurlijk is er in deze editie van het magazine nog veel meer te vinden. Wat zou er bijvoorbeeld deze keer op OBS de Kralenplank aan de hand zijn? We delen materiaaltips voor in de klas, geven een inkijkje in het werken met onze projecten, Meester Sander gaat op zoek bij een KLOS-leerkracht en juf Sanne gaat op zoek naar Maria Montessori, en nog veel meer … Vergeet ook zeker niet de QR-codes te scannen die bij een aantal artikelen staan zodat je de bijbehorende video’s kunt bekijken.

Ben je nog geen abonnee, maar wel nieuwsgierig geworden? Ga naar kleuteruniversiteitmagazine.nl en neem een abonnement. Je kunt nu nog profiteren van de korting? Je betaalt dan geen EUR 44,50 maar EUR 39 voor vier nummers.