Terugblik op 2018 met ambassadeur Linda

We blikken terug op 2018 met ambassadeur Linda. Haar favoriete project is: NEE!

Ken je het boek ‘Nee’ al? Dat is echt een aanrader! Het gaat over een hondje dat dénkt dat hij zijn baasjes bij alles helpt: het eten voorproeven, helpen met de was afhalen, de bedden voorverwarmen en ga zo nog maar even door! Zijn baasjes zeggen daarop telkens keer ‘nee’, waardoor het hondje denkt dat hij ‘Nee’ heet. Het verhaal eindigt met dat de hond niet snapt waarom hij een halsband heeft gekregen met de naam Max eraan. Hilariteit alom natuurlijk! En hoe gaaf is het dat Kleuteruniversiteit daar ook een project bij heeft. De activiteiten passen er perfect bij en wat Max doet, doe je dus eigenlijk met de klas als activiteit. Het sprak de kinderen aan, want het staat dicht bij ze. Er waren best wel wat kinderen die een hond thuis hebben en daar over konden vertellen, kortom: ze waren enorm enthousiast.

We zijn begonnen met een hond die op de stoel van de juf zat; dat was dus Max. Deze hond hebben we met alle activiteiten mee laten doen. Elke activiteit eindigde met dat de hond iets stouts deed, waardoor de kinderen steeds: ‘Nee!’ riepen. Ook hebben we met elkaar dingen gemaakt zodat de hond in de klas kon blijven. Denk bijvoorbeeld aan een hondenhok, een bak met brokjes, een hondenriem enzovoorts. Als kers op de taart kregen we nog bezoek van een echte hond. We hebben genoten!