Terugblik op 2018 met ambassadeur Dieke

We kijken terug op 2018 met ambassadeur Dieke. Haar favoriete project is De Imker.

Het favoriete project van ambassadeur Dieke was het project De Imker. We hebben dit project in het voorjaar uitgevoerd in de klas. De aanleiding voor het starten met het project was dat in het voorjaar de bij vaak in het nieuws was. Dit was een mooie aanleiding om met de kinderen over het belang van bijen te hebben. In het project staan niet alleen leuke kringactiviteiten, maar ook leuke ideeën voor de speelzaal, kleikaarten, een knutselactiviteit en een leuke afsluiting beschreven. Heel compleet dus!

De leukste les was de les waarbij de kinderen op zoek moesten gaan naar de bijen die ik in de klas had opgehangen. Alle bijen hadden een cijfer. De kinderen liepen in tweetallen met een afstreepkaart waarop alle bijen stonden. Als ze bij met het cijfer 2 hadden gevonden, mochten ze dit cijfer afstrepen op de kaart. Wat waren de kinderen betrokken! Na het project weten de kinderen precies waarom bijen zo belangrijk zijn voor de natuur. We hebben het project afgesloten met het bakken van honingkoekjes. Mmmm …

 

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.