Terugblik op 2018 met ambassadeur Nathalie

We blikken terug op 2018 met ambassadeur Nathalie. Haar favaoriete project was: De Spiekpietjes. Nathalie:

2018 Was een fantastisch Kleuteruniversiteit jaar met veel nieuwe projecten. Op naar 2019 met nog meer nieuwe projecten en natuurlijk de NOT beurs in januari!

Ik had al van verschillende collega’s gehoord over het project van de Spiekpietjes, maar wauw! Dit project sluit enorm aan bij de belevingswereld van de kinderen! Alle kinderen zijn meteen fan van Spiekpietje en vinden het ook reuze spannend. De kinderen namen de verhalen en lessen uit de klas over Spiekpietje mee naar huis.

Het was een feest voor de kinderen om Spiekpietje elke dag op een andere plaats in de klas te zien. Spiekpietje had ook steeds materialen bij zich waar de les dan over ging. De Spiekpietjes zijn de (kleine) hulpjes van Sinterklaas. De kinderen zagen zelfs in andere pietjes (die in de klas hingen) een vader en moeder voor Spiekpietje. Sinterklaas is vaak een hele drukke periode, maar de kinderen keken enorm uit naar deze lessen. Daardoor was de betrokkenheid ook enorm groot! Voor dit project is het een aanrader om de pop ‘spiekpietje’ ook echt te hebben.