Blog: Wat heeft Leesvink met Kleuteruniversiteit te maken?

Merel de Vink, oprichter en eigenaar van Leesvink.nl, vertelt in deze blog over haar samenwerking met Kleuteruniversiteit en waarom dat voor jullie interessant is.

Merel: Steeds vaker krijg ik de vraag: ‘Wat hebben jij en jouw bedrijf nou toch met Kleuteruniversiteit te maken?’ Deze vraag inspireerde mij tot het schrijven van dit blog.

Leesvink
Toen ik bijna 5 jaar gelden begon met Leesvink, had ik een bedrijf voor ogen dat kinderen weer enthousiast maakt voor lezen, dat ervoor zorgt dat er op scholen een inspirerende en eigentijdse schoolbibliotheek staat en dat leerkrachten meer gaan werken met mooie en kwalitatieve boeken binnen hun groep. Ik ben superblij dat het mij gelukt is om al vele schoolbibliotheken om te toveren tot inspirerende leesplekken en ik ben er trots op om te zien wat goede boeken kunnen doen voor goed leesonderwijs.

Wens en rol
Mijn wens om leerkrachten meer te laten werken met boeken binnen hun groep komt helemaal uit in de samenwerking met Kleuteruniversiteit. Bijna alle projecten van Kleuteruniversiteit zijn gebaseerd op prentenboeken. Om het project te kunnen uitvoeren heb je dus het fysieke boek nodig. En hier komt de rol van Leesvink om de hoek. Vanuit de website van Kleuteruniversiteit kun je direct doorklikken naar de website van Leesvink en het boek dat je bij een project nodig hebt aanschaffen. Ik streef ernaar om de boeken zo snel mogelijk en gezellig verpakt op te sturen, zodat je vrijwel direct met het project aan de slag kunt in je groep.

Webshop
Er staan in mijn werkkamer drie boekenkasten tjokvol boeken die ‘horen bij’ Kleuteruniversiteit en ik probeer van alle boeken minimaal drie exemplaren op voorraad te houden. Soms is een boek op bij de leverancier of in herdruk en duurt het heel lang voordat het weer beschikbaar is. Ik wil heel graag een zo goed mogelijke service aan de klanten van Kleuteruniversiteit bieden en koop regelmatig voorraden op of neem extra boeken af van de leverancier, om ervoor te zorgen dat ik zo veel mogelijk boeken kan aanbieden. Helaas lukt dat niet altijd, maar ik streef er wel naar om alle boeken voor jullie beschikbaar te houden. Op de inspiratiedagen van Kleuteruniversiteit ben ik altijd te vinden met een boekentafel van ruim 10 meter, waarvoor ik dozen vol prachtige prentenboeken tentoonstel.

Waarom werk ik zo graag samen met Kleuteruniversiteit?

  • Het team van Kleuteruniversiteit is fantastisch!
  • De combinatie van de projecten met prentenboeken werkt supergoed.
  • Door te werken met projecten en prentenboeken en niet met een methode kun je goed inspelen op actualiteit, bijvoorbeeld De Nationale Voorleesdagen. Dat spreekt mij aan.
  • Op inspiratiedagen ontmoet ik altijd heel veel enthousiaste en bevlogen leerkrachten, daar word ik blij van.
  • Het is leuk om leerkrachten kennis te laten maken met nieuwe boeken.

Wat hebben jullie aan Leesvink?

  • In mijn webshop zijn vrijwel alle boeken waar Kleuteruniversiteit projecten bij heeft leverbaar.
  • Je kunt bij me terecht met al je vragen over boeken.
  • Op inspiratiedagen vertel ik je graag alles over het werken met prentenboeken in de klas.
  • Als een boek uitverkocht is en je wil het heel graag nog in je bezit krijgen, dan ga ik mijn stinkende best voor je doen om het nog op de kop te tikken.
  • Als je wilt, kom ik gratis en vrijblijvend langs op school om jullie boekencollectie te bekijken en daar tips over te geven.

En nu weten jullie alles over mijn link met Kleuteruniversiteit! Tot ziens op een inspiratiedag of in mijn webwinkel.