Inspiratieblog: Kleuteruniversiteit Academy

Ken jij de Kleuteruniversiteit academy al? Hier vind je online trainingen voor leerkrachten. Ambassadeurs en leerkrachten Maartje en Janneke hebben verschillende trainingen gevolgd en vertellen in deze blog wat de Kleuteruniversiteit academy is, welk aanbod er op dit moment is en waarom het volgen van de trainingen een uitgelezen kans is om te werken aan je professionalisering. Ben je benieuwd geworden naar wat de academy precies inhoudt? Lees dan snel verder!

Wat is de Kleuteruniversiteit academy

Bij de Kleuteruniversiteit academy kun je online trainingen volgen gericht op verschillende onderwerpen binnen het kleuteronderwijs. De trainingen worden gegeven door onderwijsprofessionals met een passie voor een bepaald gebied. Wanneer je je aanmeldt voor een training word je toegelaten tot een online omgeving waar je verschillende e-learning modules kan volgen. Dit doe je zelfstandig en op je eigen tempo. Wanneer je een module hebt afgerond krijg je automatisch toegang tot de volgende module. Wanneer je alle modules hebt afgerond ontvang je een certificaat, deze kun je toevoegen aan je dossier.

Het aanbod

Er zijn al diverse trainingen te volgen. Wij nemen je mee in het aanbod en geven een korte uitleg bij de trainingen.

Beredeneerd aanbod

In de training beredeneerd aanbod zet je samen met je collega’s een beredeneerd aanbod op. Je wordt aan de hand meegenomen door verschillende huiswerkopdrachten tussen de modules om dit te bewerkstelligen. Aan het eind van de training heb je een beredeneerd aanbod waarbij je alle doelen gedekt hebt inclusief een jaarplanning en projectplanning. Bekijk hier de trailer!

Werken met Kleuteruniversiteit

In deze gratis training maak je kennis met Kleuteruniversiteit. Je komt erachter wat Kleuteruniversiteit je te bieden heeft. Met praktische tips en informatie kom je erachter hoe je verschillende projecten en overige producten kunt inzetten. Aan het eind van deze training heb je een duidelijk beeld hoe je met Kleuteruniversiteit kan werken en kun je goede keuzes kan maken in projecten en producten. Bekijk hier de trailer!

Natuuronderwijs

Het geven van natuuronderwijs aan kleuters is iets waar veel leerkrachten zich niet aan durven te wagen. Wat valt er onder natuuronderwijs en hoe kun je het in de klas inzetten? Dat leer je in deze training. Aan het eind van de modules weet je hoe je tijdens ieder thema natuuronderwijs kan integreren. Ook krijg je praktische handvatten hoe je met leerlingen de natuur in kan gaan zowel rondom de school als verder weg. Bekijk hier de trailer!

Bewegend leren

Kinderen leren het beste wanneer ze actief bezig zijn. In de training bewegend leren kom je erachter hoe je heel makkelijk met materiaal dat je waarschijnlijk al in de klas hebt, bewegend leren kunt inzetten. Met de tips en materialen kun je direct aan de slag. Aan het eind van deze training weet je hoe je bewegend leren in kunt zetten in de klas zodat het een vast onderdeel van jouw onderwijs wordt. Bekijk hier de trailer!

Loose parts

Loose parts, wat zijn het en wat kun je ermee? Dat leer je in deze training. Tijdens de modules ontdek je stap voor stap hoe je loose parts kunt integreren in je onderwijs en tijdens spel. Aan het einde van deze training weet je hoe je loose parts in kan zetten om spelenderwijs aandacht te besteden aan onder andere reken- en taaldoelen. Bekijk hier de trailer!

Binnenkort verschijnen er nog nieuwe trainingen zoals Engels met kleuters en Poppenspel.

Wat brengen de trainingen

De trainingen van de Kleuteruniversiteit academy geven je heel veel inspiratie. Soms heb je al kennis van een onderwerp, maar is het een echte eye opener wanneer je het op een andere manier hoort. Tijdens het volgen van de modules in de trainingen kun je met de handvaten en tips de volgende dag meteen in de klas aan de slag. Dit komt omdat de trainingen vol zitten met aansprekende voorbeelden uit de praktijk. Ook vind je na trainingen verschillende huiswerkopdrachten om praktisch aan de slag te gaan en zijn er downloads te vinden die je in de klas kan inzetten.

De trainingen zijn als een e-learning te volgen. Het voordeel hiervan is dat je het kan volgen waar en wanneer het jou uitkomt. Je bent niet gebonden aan een scholing of cursus na schooltijd of op een vaste locatie. Voor een training van de Kleuteruniversiteit academy kun je aanspraak maken op je professionaliseringsbudget.

Wij vinden de trainingen van de Kleuteruniversiteit academy echt een aanrader. Ben jij ook nieuwsgierig geworden naar de trainingen kijk dan op https://academy.kleuteruniversiteit.nl en zoek de training die bij jou past! Als je wil zien hoe we de kennis uit de academy in onze klas toepassen, kun je ons volgen op @kleuterjuf_janneke en @deklasvanjufmaartje.