Kleuteruniversiteit zoekt nieuwe ambassadeurs!

Kleuteruniversiteit is op zoek naar nieuwe ambassadeurs! Ben jij enthousiast over Kleuteruniversiteit en werk je met onze projecten? Kun jij goed schrijven, ben je actief op sociale media en heb je zin in een uitdaging? Lees dan vooral verder!

Wat doet een Kleuteruniversiteit ambassadeur?

Een Kleuteruniversiteit ambassadeur maakt deel uit van een team. Binnen dit team help je met het testen van projecten en nieuwe materialen in de conceptfase. Je schrijft ongeveer vijf keer per jaar een blog over onderwerpen die jou bezighouden. Dit is een belangrijk onderdeel van je ambassadeurschap. Je schrijft recensies en plaatst berichten op sociale media, waaronder Instagram en op de Facebookpagina Vrienden van Kleuteruniversiteit. Ook neem je regelmatig het Instagram-account van Kleuteruniversiteit over en geef je een kijkje in jouw klas. Op inspiratiedagen helpen de ambassadeurs actief mee met diverse hand en spandiensten en informeren zij bezoekers over de projecten en producten. Ambassadeurs worden nauw betrokken bij het maken van Kleuteruniversiteit Magazine en testen onze nieuwe spellen uit. Je bent gemiddeld twee uur per week bezig met het ambassadeurschap.

Wat krijg je ervoor terug?

Als ambassadeur ontvang je de projecten die je gaat uitvoeren en mag je naar de inspiratiedagen komen. Daarnaast zijn er nog meer voordelen en verrassingen, maar daar moet je dan wel ambassadeur voor zijn. Dat blijft nu nog even bedrijfsgeheim. Het ambassadeurschap is een vrijwillige klus, niet vrijblijvend, en zal je veel brengen. Volgens eerdere ambassadeurs is het een geweldige leerzame ervaring:

“Het biedt mij uitdaging, heel veel inspiratie voor goede én leerzame activiteiten! Super om zo dichtbij het vuur te zitten, het voelt heel speciaal!”

“Het ambassadeurschap heeft me heel veel gebracht. Ik kan hier terecht met vragen, iedereen inspireert mij en ik leer heel veel van de anderen. Dit is mijn tweede jaar in de onderbouw en durf wel te zeggen dat ik beter les ben gaan geven door alle inspiratie, ideeën, expertises, etc.”

“Ik vind het vooral geweldig om te zien welke nieuwe dingen KU maakt en daar een klein beetje bij te helpen.’

“Het inspireert mij enorm en hierdoor ben ik veel creatiever les gaan geven. Dit geeft weer energie omdat je merkt dat dit zorgt voor veel betrokkenheid bij de kinderen. Het is superleuk om materialen te testen en het is leuker dan ik van te voren had gedacht.”

Hoe word ik een ambassadeur?

Je doorloopt een sollicitatie proces in drie rondes om te kijken of we bij elkaar passen. Na elke ronde hoor je van ons of je door bent, zodat je de volgende opdracht kunt voltooien. De sollicitatierondes zien er als volgt uit.

Ronde 1:

Stuur een mail waarin je over jezelf vertelt naar dieke@kleuteruniversiteit.nl. Vertel ons op ‘papier’ en met foto’s wie je bent en waarom je ambassadeur zou willen worden. Verder horen we graag welke ervaringen je al hebt opgedaan met Kleuteruniversiteit. Wat waren jouw hoogtepunten? TIP! Een ambassadeur moet zeker ervaring hebben met het werken met onze materialen. Wijd daar dus flink over uit.

Ronde 2:

Heb je een mail ontvangen met het bericht dat je door bent naar de volgende ronde? Mooi zo! Wij vragen onze ambassadeurs regelmatig om ons Instagram account ‘over te nemen’. Vandaar de volgende opdracht:

Vertel op video iets over jezelf en beantwoord deze vragen:
– Wat heb jij Kleuteruniversiteit te bieden?
– Wat verwacht jij van het ambassadeurschap?
– Wat moeten wij absoluut nog weten over jou?
– Geef ons een digitale rondleiding door je klas en vertel hier iets over. Met welk project werk je op dit moment? Welke opdrachten geef je de kinderen? Hoe verwerk je thema’s in je onderwijs? Welke plek hebben boeken en leesmotivatie bij jou in de klas?

Vertel een aaneengesloten verhaal of maak een gemonteerde vlog. Laat je creativiteit de vrije loop!

Ronde 3:

Deze ronde bestaat uit twee opdrachten:

Opdracht 1: Schrijf een recensie op kleuteruniversiteit.nl n.a.v. een voltooid Kleuteruniversiteit project.

Opdracht 2: Schrijf een blog over een onderwerp dat speelt bij jou op school. De blog moet inspirerend zijn en de lezer informeren en activeren. De blog wordt stevig geredigeerd door Kleuteruniversiteit en je gebruikt deze feedback om een tweede versie te schrijven. Dit is dezelfde werkwijze die we hanteren als je daadwerkelijk ambassadeur bent. Het schrijven van blogs is een belangrijk onderdeel van het ambassadeurschap. Beschouw het zeker als een leerzaam proces en bekijk of omgaan met kritiek iets is wat bij jou past.

Heb je een vraag? Mail ons gerust: dieke@kleuteruniversiteit.nl