Nieuws: Kleuteruniversiteit werkt samen met De Voorleeshoek

Bezoekers van de inspiratiedagen hebben al kennisgemaakt met de nieuwe samenwerkingspartner van Kleuteruniversiteit: De Voorleeshoek! Een geweldig initiatief van Anouk Overman waar we je graag meer over vertellen. De Voorleeshoek is een platform waarop prentenboeken worden voorgelezen door Anouk of Barend en worden ondersteund met klassieke muziek. Het is een geweldige aanvulling voor jouw groep, want we weten allemaal hoe belangrijk voorlezen is. Natuurlijk is het geen vervanging en moeten leerkrachten zeker blijven voorlezen. Maar De Voorleeshoek biedt leerkrachten zeker kansen:

  • Je maakt kennis met nieuwe verhalen.
  • Je kunt kinderen hetzelfde boek meerdere malen aanbieden (herhaald voorlezen).
  • De zoekfunctie stelt je in staat boeken op een bepaald thema te zoeken.
  • Met een schoolabonnement kun je op meerdere apparaten kijken.
  • De kijkers maken kennis met prachtige klassieke muziek.

De Voorleeshoek heeft veel boeken in de collectie waarbij Kleuteruniversiteit projecten heeft gemaakt en dat maakt de beleving van een project zeer compleet. De Kleuteruniversiteit ambassadeurs hebben De Voorleeshoek in de klas gebruikt en zeggen het volgende erover:

Susanne: “Ik vind het erg leuk, en ik ga zeker met mijn directie overleggen of we niet een jaarabonnement kunnen nemen. Eén kleuter vertelde me: ‘juf, ik vind de muziek zo mooi bij het verhaal. Daar word ik rustig van.’ Ik werk op een ZML-school, en dat dit kind dit zo kan uitleggen is bijzonder knap!”

Nathalie: “Al vanaf dag 1 wilden de kinderen meer. Ah toe juf! Nog één verhaaltje …”

Sigrid: “Bij mij proberen de kinderen te voorspellen of vandaag de meester of de juf komt voorlezen. Aangezien we maar één meester op school hebben, vinden ze het superleuk dat er een meester voorleest. Maar ze vinden de juf ook erg leuk!”

Je kunt De Voorleeshoek gratis proberen. Kijk hier voor meer informatie.