Terugblik op 2018 met ambassadeur Marissa

We blikken terug op het jaar 2018 met ambassadeur Marissa. Haar favoriete project is Één eenhoorn, alsjeblieft!

Natuurlijk ontkomen we in het onderwijs niet aan bepaalde thema’s: Sinterklaas, kerst, de seizoenen … Des te leuker vind ik het om af en toe met verrassende projecten aan de slag te gaan. Daarom is het project Eén eenhoorn, alsjeblieft! mijn favoriete project van 2018.

Eenhoorns zijn nu helemaal ‘hip and happening’, waardoor je je klaslokaal compleet in eenhoorn- en regenboog-sferen kunt inrichten. Niet iedereen was in eerste instantie enthousiast. “Eenhoorns zijn toch voor meisjes?!” Ook de ouders waren wat sceptisch: “En wat kun je dan precies leren over eenhoorns?“. Hoe cool is het dan om te zien dat juist alle jongens spullen van thuis meenemen voor op de thematafel (“Is van mijn zusje, hoor juf!”) en ouders inzien dat je ook leerzame activiteiten kunt geven rondom dit thema.

Heb jij als goede voornemen om in 2019 een nieuw Kleuteruniversiteit project aan te schaffen en ben je er nog niet uit welke (wat goed te begrijpen is met het grote aanbod)? Ik daag je uit om dit eenhoorn-avontuur aan te gaan! In mijn blog vertel ik je binnenkort wat dit project zo leuk maakt voor je hele groep!

“And remember: always be yourself, unless you can be a unicorn. Then always be a unicorn!”

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.