Terugblik op 2017 met ambassadeur Dieke

We blikken terug op 2017 met Kleuteruniversiteit. Het favoriete project het afgelopen jaar van ambassadeur Dieke was Bouwen met Sam. Dieke:

Wat een fantastisch project! Ik heb de kinderen vaker betrokken gezien bij de uitvoering van een Kleuteruniversiteit project, maar bij dit project was de betrokkenheid wel enorm hoog. En niet alleen bij de kinderen, ook bij de ouders. We hebben een vader in de klas gehad die architect is en kwam vertellen over hoe je een huis ontwerpt. We mochten bij een vader op de bouwplaats komen kijken en we hebben twee vaders in de klas gehad die met de kinderen een echte muur hebben gemetseld.

De activiteiten in de klas waren goed uitvoerbaar. Bij elke activiteit konden de kinderen een puzzelstukje verdienen. Die stukjes vormden samen een puzzel die aan het eind van het project af was. Het project is veelzijdig en biedt veel kansen in de hoeken. In de klas hadden we een architectenhoek waar de kinderen een gebouw konden ontwerpen. Daarna mochten ze het gebouw in de bouwhoek nabouwen. Met een bouwhesje en bouwhelm op natuurlijk!

De kinderen hebben enorm veel van dit project geleerd. Op de bouwplaats probeerde een bouwvakker op een simpele manier uit te leggen waar een huis op gebouwd wordt, toen één kind zei: ‘Oh, je bedoelt de fundering?’ Die man wist niet wat hij hoorde! 😉

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.