Bever gaat op avontuur, maar hij verdwaalt. Akita reist met een luchtballon rond de wereld. Samen zoeken ze het huis van Bever.
In ‘Welkom thuis, Bever!’, een prentenboek van Magnus Weightman, is ontzettend veel te zien. In dit project leren de kinderen alles over verschillende voertuigen, terwijl ze een reis rond de wereld maken.
*** Let op! De aanschaf van deze digitale download geeft standaard gebruiksrecht voor slechts één persoon / individuele leerkracht of één klas binnen een school. Gebruik je het materiaal in meerdere klassen op school? Dan dien je meerdere licenties aan te schaffen. Het aantal benodigde licenties kun je selecteren voordat je het product in je winkelmand plaatst. Digitale Kleuteruniversiteit materialen mogen zonder geldige licentie niet worden gedeeld.
Download hier de lesdoelen van dit project.
Koop het bijbehorende boek rechtstreeks bij onze partner Leesvink:
Meriel Bouwman –
Wat een prachtig prentenboek! En ook het project is een echte aanrader. Ontzettend leuk dat veel verschillende voertuigen langs komen in het project. Ieder voertuig wordt geintroduceerd door middel van een raadsel. De raadsels zorgen gelijk voor betrokkenheid. De kinderen waren razend benieuwd wanneer we weer ‘post’ van Bever zouden krijgen.
Doordat er zoveel verschillende voertuigen langs komen, kun je zelf kiezen welk voertuig je centraal zet in bijv. een themahoek.
j.vdgroes –
Tijdens de Kinderboekenweek heb ik dit project uitgevoerd. Als ik dit project in drie woorden moet omschrijven zeg ik LEERZAAM, AFWISSELEND en UITDAGEND
Bever maakt een reis om de wereld op zoek naar zijn huis. Bever vraagt de kinderen om hem te helpen. De betrokkenheid van de kinderen wordt gewekt door raadsels aan het eind van iedere les. Over dit raadsel gaan ze thuis nadenken en je komt er de volgende les pas op terug. De kinderen zijn enthousiast en erg betrokken (ouders trouwens ook). Het project spreekt zowel meisjes als jongens aan. De activiteiten uit het project zijn gericht op vervoersmiddelen. Iedere keer staat het vervoersmiddel centraal dat het antwoord op het raadsel is. Uiteindelijk vindt bever, mede door de kinderen, zijn huis terug. Eind goed, al goed.
Ik vond dit project echt fantastisch. Dit komt door de betrokkenheid van de kinderen en ouders. Die waren zo enthousiast maar ik, als juf, ook. De activiteiten zijn uitdagend en leerzaam, ook voor de kinderen uit groep 3.