Werk je op school met het leerlingvolgsysteem van KIJK!? Op deze pagina vind je voorbeelden uit de praktijk. Onze ambassadeurs en gebruikers nemen je mee in hun voorbereiding om te laten zien hoe zij de doelen van KIJK! koppelen aan de doelen uit de projecten. 

Ambassadeur Annelieke heeft een Blog geschreven waarin zij laat zien hoe ze een thema voorbereidt. Ze gebruikt hier een themaplanning en de doelenoverzichten van de projecten. Lees hier haar verhaal.

Ambassadeur Nathalie werkt met KIJK! Ze doet dat als volgt:

Ik werk graag met Kleuteruniversiteit projecten. Allereerst neem ik het project door (bijvoorbeeld project ‘Oma’s en opa’s’) en bekijk welke doelen er worden aangeboden. Vervolgens maak ik via KIJK! een themaplan waarin de doelen voor plus- en zorgkinderen staan (ook een soort groepsplan, maar dan kleiner). In een tabel houd ik bij aan welke doelen ik heb gewerkt per Kleuteruniversiteit project. Je kunt een voorbeeld uitwerking zien door hier te klikken. De rode kruisjes in het lesdoelen overzicht heb ik zelf aangevuld, omdat ik vind dat we dat ook moeten doen in de groep.

Werk je zelf met de projecten van Kleuteruniversiteit en KIJK! en heb je nog tips voor medegebruikers? Mail deze naar info@kleuteruniversiteit.nl.