Werk je op school met het leerlingvolgsysteem Inzichtelijk? Op deze pagina vind voorbeelden uit de praktijk. Onze ambassadeurs en gebruikers nemen je mee in hun voorbereiding om te laten zien hoe zij de doelen van Inzichtelijk koppelen aan de doelen uit de projecten.

Ambassadeur Caroline heeft een blog geschreven waarin zij laat zien hoe ze een thema voorbereidt. Ze gebruikt hier een themaplanning en de doelenoverzichten van de projecten. Lees hier haar verhaal.

Ambassadeur Dieke werkt met het leerlingvolgsysteem Inzichtelijk, ze vertelt hoe ze dat doet:

Bij ons op school werken we graag thematisch en willen we niet gebonden zijn aan een methode. De projecten van Kleuteruniversiteit spreken ons én de leerlingen erg aan. Iedereen is er met veel enthousiasme mee aan het werk! We kijken welke onderwerpen er leven bij de kinderen om vervolgens te kijken welke projecten van Kleuteruniversiteit in aanmerking komen.

Natuurlijk moeten ook wij registreren wat we doen en ons aan de leerlijnen houden. Vandaar we hebben gekozen voor het leerlingvolgsysteem Inzichtelijk. Bij Inzichtelijk staan er elke maand voor groep 1 en voor groep 2 doelen centraal op het gebied van taal en rekenen. Elke week geven we in elk geval 3 taalkringen en 2 rekenkringen gericht op de doelen van die maand. Als we met een thema werken dan kijken we per week welke doelen binnen het thema passen bij de doelen van Inzichtelijk van die maand. Die lessen geven we in elk geval en noteren we in het weekschema van Inzichtelijk. We vullen de taal en rekenkringen aan met lessen die we zelf verzinnen bij de doelen én die bij het thema passen. En natuurlijk hebben we dan nog kringen over, die we op kunnen vullen met lessen uit de projecten van Kleuteruniversiteit.

Als je de projecten van Kleuteruniversiteit bekijkt, zie je dat er bij elke les precies het doel is omschreven. En bij de projecten kan je het doelenoverzicht downloaden, zodat je kan zien welke doelen er bij het project aan bod komen. Zo kun je zien of de doelen van het project passen bij de doelen die je aan wilt bieden.

Werk je zelf met de projecten van Kleuteruniversiteit en Inzichtelijk en heb je nog tips voor medegebruikers? Mail deze naar info@kleuteruniversiteit.nl.