1 April kikker in je bil!

‘Juf, je veter zit los!’ ‘Er zit een spin op je hoofd!’ ‘Je gulp staat open!’ Na jarenlang deze ‘goede’ grappen te hebben gehoord, is het de hoogste tijd om de kinderen in je klas eens flink in de maling te nemen! Natuurlijk kan je de kinderen in het kader van bezuinigingen een rol wc papier mee naar school laten nemen, of hun eigen schoonmaakspullen mee laten brengen. Maar je kan ook iets originelers bedenken. In deze blogs delen we de leukste 1 april grappen!

Muis

Zet een emmer omgekeerd op de grond neer. Stop een knuffelmuis onder de emmer en zorg ervoor dat je nog net zijn staart ziet. Leg er ook een telefoon met piepgeluiden bij. Vertel de kinderen dat je een muis hebt gevangen en dat deze onder de emmer zit. Laat de kinderen om beurten op de emmer zitten om ervoor te zorgen dat de muis niet ontsnapt. Kijk hoelang ze het volhouden!

Plant

Haal een plant uit een pot en zet deze in het midden van het lokaal en strooi er wat aarde omheen. Vertel de kinderen dat je toen je in de ochtend het lokaal in kwam er een plant uit de grond groeide! Zet pylonen om de plant heen, zodat de kinderen er niet tegenaan kunnen lopen. Aan het einde van de dag zet je de plant weer terug en veeg je aarde op. 1 April!

Potloodpunten poten

Neem op 31 maart een bakje aarde mee en laat de kinderen hier potloodpunten in stoppen. Vertel dat je hebt gehoord dat hier weer nieuwe potloden uitgroeien. Wat zullen de kinderen verrast zijn wanneer zij op 1 april ineens allemaal potloden uit de aarde zien steken!

Limonade uit de kraan

Neem je hulpjes in vertrouwen, vraag ze de andere kinderen in de klas te vertellen dat ze water uit de kraan bij de wc hadden gedronken en dat het water naar limonade smaakte. Je zult zien dat de andere kinderen ook spontaan naar de wc moeten en het water willen proeven. Veel kinderen zullen zeggen dat ook zij vinden dat het water naar limonade smaakt!

Verkeerde levering toiletartikelen

Stuur ouders een bericht waarin je vertelt dat de school een nieuwe leverancier van toiletartikelen heeft. Helaas is er iets met de levering misgegaan en zijn er geen toiletrollen en handdoekjes geleverd. Geef aan dat je verwacht dat jullie het morgen nog wel redden met de handdoekjes, maar vraag de ouders de kinderen voor de zekerheid toch een wc rol mee te laten nemen. Uiteraard ga je ervan uit dat de leveringsproblemen volgende week opgelost zullen zijn.

Gevonden ei

Neem een ei mee naar school en vertel dat het ei warm moet worden gehouden . Laat de kinderen het ei ‘uitbroeden’ en er goed voor zorgen. Wanneer de kinderen buiten spelen, leg je gebroken eierschillen en een nep kuikentje neer, met een briefje erbij. 1 April!

Nieuwe vloerbedekking

Vertel de kinderen dat er nieuwe vloerbedekking is gelegd. Laat ze hun schoenen uitdoen en heel voorzichtig over de vloer lopen. De juf die deze grap heeft uitgehaald, merkte dat de kinderen dit geloofden, ook al zaten er vlekken op het tapijt.

Strikdiploma

Stuur de ouders een bericht en vertel de kinderen op school dat ze vrijdags om 8.00uur, voor schooltijd, hun veterdiploma kunnen halen, ook als ze in hogere groepen zitten. Kijk hoeveel kinderen er komen opdagen.

Onderhoud stoelen

Laat de kinderen op 31 maart allemaal de stoelen naar de gang brengen, omdat ze voor de jaarlijkse schoonmaak opgehaald zullen worden. Zet na schooltijd alle stoelen in het magazine, of op een andere plek waar de kinderen niet komen. Laat de kinderen op 1 april allemaal een eigen stoel of kruk meenemen naar school, zodat ze kunnen zitten.

Toiletjuf

Stuur een mail naar de ouders waarin je vertelt dat er vaak naast de wc wordt geplast en dat de directie is genoodzaakt een toiletdame aan te stellen. Vertel dat de kinderen per wc bezoek moeten betalen.

Macaroni zaaien

Doe de dag voor 1 april wat macaroni in de aarde. Zeg dat je hoopt dat de pasta zal groeien. De dag is er ineens spaghetti gegroeid!

Moestuintjes

Zorg dat je in de week voor 1 april met de kinderen moestuintjes zaait. Als ze op 1 april op school komen, groeit er iets heel bijzonders!

We hopen dat we je met deze ideeën op weg hebben geholpen. Heb je zelf ook een goede 1 april grap bedacht, deel deze dan hieronder!