Terugblik en vooruitblik van de ambassadeurs

Janneke van de Groes werkt in groep 1/2/3 op basisschool De Drie Musketiers. Linda Mooijekind is leerkracht op RKBS De Klimboom in Roelofarendsveen en beide dames zijn ambassadeur van Kleuteruniversiteit. In deze blog blikken ze terug op hun favoriete project van 2019 en kijken ze vooruit naar 2020.

Janneke: Mijn favoriete project dit jaar was Bouwen met Sam. Ik kwam tijdens de goede doelen actie door mijn collega op het idee om rondom het thema bouwen te gaan werken. We kregen veel opvouwbare dozen en zij gaf aan dat het zonde was om deze weg te gooien. En zo werd het idee geboren. Voordat ik aan dit thema begon dacht ik: ‘O jee, waar ben ik aan begonnen! Ik heb totaal geen verstand van de bouw …’ Maar al snel werd het duidelijk dat dit helemaal niet nodig was. De kinderen waren dolenthousiast, zowel de jongens als de meiden. Overal waar je keek werd er gebouwd en de kinderen wilden alles weten over de bouw. De betrokkenheid was enorm hoog. Dit project is echt een aanrader voor iedereen.

Ik kijk voor 2020 uit naar het project Luuk en Lotje vieren carnaval. In mijn groep zit het feesten in het bloed. De kinderen dansen het liefst in een polonaise, het maakt niet uit welke muziek er op staat. Tijdens het kerstdiner liepen ze ook rondjes in de polonaise. Een project over carnaval komt dan ook goed van pas in mijn klas. We gaan er een feestje van maken. Wil je dit feestje ook niet missen. Volg mij dan op Instagram: @juf_janneke_groep_1_2_3 .

Linda: Mijn favoriete project van 2019 was het project over de bakker. Het leefde enorm bij de kinderen, ze waren heel erg enthousiast over alles wat we deden, wat wil je als leerkracht nog meer!

We hebben tijdens dit project ook een bezoek gebracht aan een echte bakker, waar we ook klanten hebben mogen helpen. Op deze manier hebben we zelf ervaren hoe dat is, zodat we dat vervolgens weer na konden spelen in onze eigen bakkerij die we op de gang hadden gemaakt. Hiervoor werden posters gemaakt, prijslijsten, broden en taartjes en noem maar op. Een vader van een kleuter is banketbakker geweest dus hij kwam met ons een taart maken en opmaken. Natuurlijk hebben we er na afloop met z’n allen van gesmikkeld. Kleuteruniversiteit heeft bij het boek van de bakker ook een digibordles en ook deze hebben we gebruikt. Dat vonden de kinderen ook echt geweldig; een waardevolle aanvulling op dit project.

Het project waar ik in 2020 het meest naar uit kijk is het project van De Gorgels. Sinds ik het eerste boek van de Gorgels heb gelezen heb ik ze al in mijn hart gesloten. Inmiddels heb ik ook alle boeken zelf en natuurlijk thuis ook voorgelezen. Mijn eigen kinderen vinden ze ook fantastisch. Nu ik het project in handen heb, kan ik niet wachten om ermee te beginnen in mijn klas. Gelukkig hoef ik ook niet heel lang te wachten, want ik ga dit project in januari al uitvoeren: joebelabambam! Ik zal er dan ook regelmatig op instagram wat van laten zien, volg je me al? Voor nu wens ik je een fijne vakantie en op naar een mooi en inspirerend 2020!

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.