Met MijnKleutergroep gaat het vastleggen van vaardigheden van leerlingen makkelijk en snel. Door de speciale weergave die geschikt is voor mobiele apparaten als iPads en telefoons kunnen leerkrachten op ieder moment aantekeningen maken van hun observaties. Alle leerdoelen voor peuters + groep 1, 2 & 3 staan al klaar in MijnKleutergroep. Met een enkele klik kan de leerkracht aangeven dat een leerling een vaardigheid beheerst.

Kleuteruniversiteit werkt nauw samen met MijnKleutergroep. Zo maken we jouw werk een stuk makkelijker! In MijnKleutergroep koppel je de projecten van Kleuteruniversiteit heel eenvoudig aan de doelen van MijnKleutergroep. Dit scheelt jou werk, geeft je overzicht over de doelen die je hebt aangeboden en laat je bewust keuzes maken ten aanzien van je aanbod en de daarbij horende zone van naaste ontwikkeling.

Hoe gaat het precies in zijn werk?

1. Je werkt met zowel de projecten van Kleuteruniversiteit als met MijnKleutergroep.
2. Je schaft een project aan bij Kleuteruniversiteit en koppelt dit binnen MijnKleutergroep aan de periode-/themaplanner. Je kunt ook met behulp van het jaaroverzicht binnen MijnKleutergroep kijken naar de nog niet aangeboden doelen. Je kiest vervolgens een project van Kleuteruniversiteit dat goed bij deze doelen past.
3. Je voegt binnen de periodeplanner van MijnKleutergroep eventueel zelf nog andere activiteiten toe.
4. Je zet de activiteiten uit je periodeplanner vervolgens met één druk op de knop in je weekplanner van MijnKleutergroep en ziet direct de meest relevante info terug.
5. Je voert vanuit deze planning ook direct bij het doel je observaties in per groep, leerling of doel.
6. Geniet van je werk als leerkracht, doordat dit je enorm veel tijd bespaart!

Meer informatie over MijnKleutergroep? Ga naar www.mijnkleutergroep.nl.

Werk je zelf met de projecten van Kleuteruniversiteit en met MijnKleutergroep en heb je nog tips voor medegebruikers? Mail deze naar info@kleuteruniversiteit.nl.