Inspiratiedag Venlo

Op 8 oktober 2022 vind de Kleuteruniversiteit inspiratiedag in Venlo plaats. Een dag die bol staat van de inspiratie! Je doet niet alleen inspiratie op tijdens de workshops, maar ook op de informatiemarkt en tijdens gesprekken met mede kleuterleerkrachten. In deze blog vertellen we je wat een inspiratiedag is, hoe de dag is opgebouwd en welke workshops je kunt volgen. Lees je mee?

Vanaf het allereerste begin van Kleuteruniversiteit worden er al inspiratiedagen door het hele land gehouden. Tijdens deze dag staat de kleuterleerkrachten centraal. Hoe vaak heb je niet tijdens een studiedag op school gedacht: ‘Wat doe ik hier? Dit is helemaal niet relevant voor de kinderen waarmee ik werk?’ Dat is op een inspiratiedag van Kleuteruniversiteit wel anders! Alle workshops zijn relevant voor het lesgeven aan kleuters. Het doel van deze dag is dat je vol inspiratie en praktische tips weer huiswaarts gaat. Dat je niet kunt wachten tot het maandag is en je het geleerde in de praktijk kunt brengen.

Op de inspiratiedag pagina kun je de workshops vinden waar je uit kunt kiezen. Je kiest je drie favoriete workshops en geeft twee reserve voorkeuren op. Een week van te voren laten we je via de mail weten bij welke workshops je bent ingedeeld. Je kunt in Venlo kiezen voor techniek bij kleuters, het werken met rekentekeningen, onderzoeksgericht spel, kliederen met kleuters, beredeneerd aanbod, werken met loose parts, Engels met kleuters, voorbereidend schrijven, begrijpend luisteren en het verrijken en verdiepen van het spel van jonge kinderen. Genoeg keuze dus!

We starten de dag gezamenlijk in de aula, waar we de workshopsleiders voorstellen en wat praktische zaken bespreken. Daarna begint de eerste inspiratieronde. Hierna heb je tijd om onder het genot van wat te drinken en een lekkere koek na te praten met je collega leerkrachten, waarna een nieuwe inspiratieronde volgt. Wij zetten daarna een heerlijke lunch voor je klaar. Ook kun je tijdens de lunch even rondneuzen op de inspiratiemarkt, kletsen met de workshopleiders, Kleuteruniversiteit auteurs en ambassadeurs, en met elkaar. Na de lunch volgt de laatste inspiratieronde. We sluiten de dag af met een actieve en muzikale plenaire workshop van Jeroen Schipper, muziekdocent, liedjesmaker, en winnaar van de Willem Wilminkprijs voor het beste kinderlied van 2019.

Hopelijk ben je na het lezen van deze blog enthousiast geworden voor de inspiratiedag. Zien we je daar? Deze leuke poster kun je printen of doorsturen naar je collega’s, misschien willen ze wel met je mee!