Informatieblog: Wat biedt Kleuteruniversiteit op de NOT

Op 22 januari 2019 begint de NOT beurs in de Jaarbeurs in Utrecht en Kleuteruniversiteit is daar aanwezig met partners Leesvink en De Voorleeshoek in stand 01.A110 op het Kinderboekenplein. Deze blog staat volledig in het teken van de NOT. Wat kun je allemaal van ons verwachten als je onze stand bezoekt? We vertellen het je graag. Heb je je nog niet ingeschreven voor de NOT? Geen nood, klik hier en schrijf je alsnog gratis in.

Workshops

Gedurende de hele week worden er in de stand van Kleuteruniversiteit, Leesvink en De Voorleeshoek diverse workshops gegeven door bijvoorbeeld juf Sanne, meester Sander, juf Bianca, juf Maike, juf Janneke en de Vouwjuf. Maar er komen ook illustratoren en auteurs vertellen over hun werk. Zo komen Alain Clark en Loes Riphagen, Jacques Vriens, Arend van Dam, Ingrid en Dieter Schubert en Charlotte Dematons een inspiratieworkshop geven en naderhand zullen een aantal auteurs ook in de stand aanwezig blijven om boeken te signeren. Er zijn nog een aantal plaatsen beschikbaar dus schrijf je in voor deze workshops! Mocht de workshop volledig zijn ingeschreven, kom dan toch even langs. Als er mensen niet komen opdagen, zullen we geïnteresseerden toelaten. Kijk voor het volledig aanbod op not-online.nl

Projecten

Natuurlijk zullen er weer (net als voorgaande jaren) projecten van Kleuteruniversiteit ter inzage beschikbaar zijn. Verder zijn er elke dag auteurs of ambassadeurs die je heel graag meer vertellen over de werkwijze vanuit persoonlijke ervaringen. Je herkent ze aan de button.

Gratis projecten

I.s.m. met uitgeverij Clavis en uitgeverij Lemniscaat kun je gratis kennismaken met Kleuteruniversiteit. In de stand van Clavis én in de stand van Kleuteruniversiteit kun je een voucher afhalen waarmee je het project ‘De garage’ gratis kunt downloaden. Het project is geschreven door juf Anke en juf Els en Jeroen Schipper schreef speciaal voor dit project een swingend lied. Ook zal het boek ‘De garage’ voor een aantrekkelijke prijs verkrijgbaar zijn in de stand van Clavis.

Ook bij uitgeverij Lemniscaat zal er een voucher beschikbaar zijn bij het boek ‘Tangramkat’ van Martijn van der Linden en Maranke Rinck. Het project is geschreven door Juf Bianca.

In de stand van ‘de Leukste Kinderboeken’ kun je een gratis project krijgen bij aanschaf van het boek ‘Olifant en de kist vol appels’ van Marianne Busser, Ron Schröder en Sam Loman. Dit project is eveneens geschreven door juf Anke en juf Els en richt zich voornamelijk op ontdekkend leren.

Winkel

Een primeur! Kleuteruniversiteit heeft op de NOT een pop-up winkel waar je de geweldige Kleuteruniversiteit items kunt kopen. Tassen, keycords, muismatten, notitieboekjes, een klok én natuurlijk de posters. Speciaal voor de NOT hebben we de postercollectie uitgebreid. De telposter was er al, en nu is er ook een klanken & letterposter en een bewegingsposter. De bewegingsposter krijg je overigens gratis wanneer je het bewegingsspel koopt. Daar vertellen we je zo meer over. Even een tip: neem wel een pinpas mee, want je kunt alleen pinnen in onze winkel. Ook Leesvink heeft een winkel en verkoopt geweldige items en leuke beursaanbiedingen.

Samenwerking met Heutink Onderwijs

We zijn verheugd te melden dat Heutink Onderwijs en Kleuteruniversiteit een geweldige samenwerking zijn aangegaan dat heeft geresulteerd tot een prachtige spellen die gelanceerd worden tijdens de NOT-beurs. Het Telkwartet, het Bewegingsspel en het Racespel onderstrepen het ‘Spelend Wijzer’ principe dat Kleuteruniversiteit als lijfspreuk hanteert. De spellen zullen gedurende de beurs een speciale beursaanbiedingsprijs te verkrijgen zijn. Ná de beurs kun je de spellen bestellen bij Heutink en Heutink voor Thuis.

Kikker in de klas met Kleuteruniversiteit

Kleuteruniversiteit werkt vanaf 2019 samen met uitgeverij Leopold en de Max Velthuijs stichting. Wij mogen projecten maken bij verschillende titels van Kikker. Zo kun je binnenkort ‘Kikker is Kikker’ en ‘Kikker en de vallende ster’ van Max Velthuijs downloaden vanaf onze site om zo Kikker in jouw klas te brengen.  Gedurende de NOT-beurs zal Leesvink het boek als beursaanbieding verkopen, dus maak je collectie Kikker boeken compleet! En vanaf 22 januari zullen er ook voorleesfilmpjes van de genoemde boeken van Kikker in de Voorleeshoek te bekijken zijn.

Kikker zal aanwezig zijn in de stand van De Voorleeshoek, Leesvink en Kleuteruniversiteit op woensdag, vrijdag en zaterdag. Je kunt dan met Kikker op de foto gaan én meedoen met de te gekke actie om een bezoek van Kikker in jouw klas te winnen. Haal de Kikker goodiebag op met leuke stickers, een raamsticker, én de geweldige Kleuteruniversiteit dubbelzijdige spellenplacemat. Met de QR-code op de placemat download je het gratis bijbehorende spellenpakket met maar liefst 43 spellen met taal- en rekenactiviteiten.

Al met al genoeg redenen om naar onze leuke stand te komen. Mocht je nog niet overtuigd zijn, hebben we nóg een superleuke actie! Je kunt namelijk een jaar lang gratis de Voorleeshoek voor school winnen én een jaar lang gratis* Kleuteruniversiteit winnen met de bijbehorende boeken geleverd door Leesvink.

De Voorleeshoek en Leesvink

Ook partner De Voorleeshoek heeft een aantrekkelijke aanbieding voor scholen; een schooljaarabonnement met 50% korting wanneer je je direct op de NOT aanmeldt. Ook krijg je dan deze gave tas cadeau. Leesvink vertelt je graag meer over het nieuwe concept Leesflink, een gratis initiatief voor basisscholen waarmee je gratis spaart voor boeken in de schoolbibliotheek.

Zinglish

Zinglish is een boek dat kinderen door middel van tweetalige liedjes de Engelse taal aanleert. Het concept is ontstaan door de Engelse Kleuteruniversiteit projecten. Jeroen Schipper schrijft de twee-talige liedjes en auteurs Marlijn van Kempen en Sanne Ramakers beschreven de activiteiten met nadruk op veel beweging. Margot Senden is de illustrator van Zinglish. Op dinsdag 22 januari zal Zinglish feestelijk gepresenteerd worden in de stand van Clavis Uitgeverij in Kinderboekenland. Daar zal ook Buffi Duberman aanwezig zijn, de taalcoach van de sterren en de schrijfster van het voorwoord van Zinglish. Er is gelegenheid om het boek door alle betrokkenen te laten signeren en gedurende de hele week zal Leesvink het boek verkopen in onze stand. Natuurlijk zullen auteurs Sanne en Marlijn dan het boek signeren. Zij zijn gedurende de hele week aanwezig in de stand van Kleuteruniversiteit.

Dus kom naar onze stand, laat je verwennen, inspireren en informeren. Tot dan!

 

* Actievoorwaarden: maximaal 8 projecten + 8 boeken.