Terugblik op 2017 met ambassadeur Maaike

Kleuteruniversiteit blikt terug op 2017. Het favoriete project van ambassadeur Maaike was het project trouwen.

Afgelopen jaar ben ik getrouwd. Een fantastische dag waar ik zeker mijn klas ook deelgenoot van wilde laten zijn. Daarom heb ik in de klas gewerkt met het project trouwen geschreven door Anke en Els. Bij dit project hoort het boek Saar en het trouwfeest van Pauline Oud. Een boek wat echt op kinderniveau uitlegt wat trouwen nou eigenlijk is en wat er allemaal bij komt kijken. In de klas hadden we een trouwhoek met mooie jurken en nette pakken. Ook konden kinderen een ceremonie naspelen. We hebben bruidstaarten geknutseld en bruiden en bruidegommen gevouwen. Natuurlijk hebben we de klas mooi versierd, overal werd aan gedacht. Tenslotte kregen alle kinderen een eigen rol voor de grote dag.

Het was een prachtige dag op school. Alle kinderen hadden nette kleren aan en iedereen deed zijn taak vol enthousiasme. We hebben een ceremonie gehouden in de speelzaal waarbij bijvoorbeeld kinderen de getuigen waren. Er werd taart gegeten en cadeautjes uitgepakt. Voor ons en de kinderen was het een onvergetelijke dag. Het project heeft hier echt aan bijgedragen. De kinderen wisten precies wat er allemaal bij een trouwerij hoorden. Ze waren echt trots op het feest dat we met elkaar hadden voorbereid. Het project is zo geschreven dat er niet perse een echte trouwerij hoeft te zijn. Er is een verhaallijn aan gekoppeld zodat je er ook over kunt werken als je het gewoon een mooi onderwerp vindt. Dat vonden mijn klas en ik zeker! Dus mocht je een collega kennen die ook in het huwelijksbootje gaat stappen, het project is zeker aan te raden!

Inmiddels geef ik les in groep 3 en ik ga komend jaar weer een aantal plusprojecten uitproberen en vooral laten zien hoe je deze in groep 3 kunt inzetten. Ik wens jullie allemaal een inspirerend en fijn 2018!

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.