Terugblik op 2017 met ambassadeur Linda

We blikken terug op 2017 met Kleuteruniversiteit. Het favoriete project het afgelopen jaar van ambassadeur Linda was Kunst: naar het museum. Linda:

Wij hebben eigenlijk ‘maar ‘ twee weken aan dit project gewerkt en vooraf vroeg ik me af hoe ik deze 2 weken ging vullen, naast de activiteiten van Kleuteruniversiteit. Maar die twee weken vlógen voorbij en we hadden er echt nog wel langer over kunnen werken. We hebben tijdens dit project vooral veel gemaakt en wilden dat natuurlijk ook graag aan alle ouders en andere belangstellenden laten zien. Dat hebben we dan dus ook gedaan. Alle kinderen kregen  uitnodigingen mee naar huis om uit te delen en aan het einde van de 2 twee weken was het zover: ons museum werd geopend!

De kinderen hadden allemaal een taak in het museum: kaartjes verkopen, bij de garderobe jassen aannemen, er was iemand die de tickets aannam, we hadden een hoop suppoosten (ook dit woord was tijdens woordenschat aan bod geweest) en natuurlijk hadden we ook een restaurantje waar er wat gegeten en gedronken kon worden.

Door dit met elkaar te regelen en aan iedereen te laten zien, hebben we ontzettend betrokken en trotse kinderen gezien! De reacties van alle genodigden waren ook zeer lovend, kortom: zeker een aanrader om te doen!

Waar ik in 2018 naar uit kijk is het werken aan álle projecten van Kleuteruniversiteit die nog gaan volgen. Waar ik erg veel zin in heb, is het project Sprookjes. Deze stond al een tijd lang op mijn lijstje, maar was er nog niet van gekomen. Na de vakantie gaan we daar aan werken tot de volgende vakantie en willen het project afsluiten met het vieren van onze verjaardagen met een Sprookjesfeest. Ik heb er nu al ontzettend veel zin in! Voor nu voor iedereen een fijne vakantie, geniet er lekker van. En mijn wens voor jou voor 2018:  get inspired!