Terugblik op 2017 met ambassadeur Ingelien

We blikken terug op het jaar 2017 met ambassadeur Ingelien Lemmen. Het favoriete project van Ingelien is Elmer, de kleurtjesolifant.

Afgelopen september kon ik bijna niet wachten tot het project over Elmer online kwam. Ik wilde graag met mijn groep 1 gaan werken over het thema kleuren en ik was ervan overtuigd dat ik Elmer daar heel goed bij kon gebruiken. Dit is absoluut waar, wat een geweldig project! Dieren hebben altijd al een aantrekkingskracht op kinderen en dat merk je ook weer in dit project. De startactiviteit was een groot succes, bijna alle kinderen hadden wel een grijze olifant mee naar school genomen. Dit werd een heel interessante les over onze kudde olifanten, ze zijn verschillend …

Alle kleuren komen in het project binnen verschillende activiteiten aan bod en iedere dag verdient (witte) Elmer een andere kleur. Het spreekt de kinderen ontzettend aan. Bij iets met heel veel kleuren, bijvoorbeeld een geruit kledingstuk, een kralenplank of gekleurde bouwblokjes (zelfs nu het project al lang is afgelopen!) zeggen ze: ‘Kijk juf, die lijkt wel op Elmer’. Heerlijk om te horen! Aan het eind van het project hebben we een eierkoek met smarties versierd, met net zoveel mooie kleuren als Elmer. De kinderen hebben genoten én ik natuurlijk ook, het was écht een succes!

Na de kerstvakantie wil ik graag aan de slag gaan met het project De dierentuin. Ik heb er ontzettend veel zin in, juist nu ik in het project Elmer heb ervaren hoe dieren kinderen aanspreken. Wat ik ook fijn vind is dat dit project bewust geschreven is voor groep 1, op die manier sluiten alle activiteiten goed aan op het niveau van de kinderen. Ik weet zeker dat ook dit ‘bezoekje aan de dierentuin’ een groot succes wordt!