Terugblik op 2017 met ambassadeur Eline

We blikken terug op 2017 met Kleuteruniversiteit. Het favoriete project het afgelopen jaar van ambassadeur Eline was Memorykonijn.

Eline: Het project Memorykonijn is een super tof project. Het boek is al heel anders dan een gewoon boek en het project zorgt ervoor dat aan het abstracte begrip “hetzelfde” flink wat aandacht wordt besteedt. Door de probleemstellingen in de opdrachten worden de kinderen uitgedaagd en zijn ze gebrand op het vinden van een passende oplossing.

We hebben schoenen gesorteerd op klittenband en ritsen. Toen kwamen we erachter dat sommige schoenen zowel klittenband als een rits hadden. De kinderen kwamen toen zelf met het idee de hoepels wat over elkaar te leggen zodat er een derde vak ontstond waarin deze schoenen geplaatst konden worden. Hierdoor ontstond een Venn diagram.

Bij een andere activiteit kregen de kinderen kregen de opdracht om hetzelfde bouwwerk te maken. Hierdoor oefenden de kinderen zowel ruimtelijk inzicht als de kleuren.

Wat mij zeer aansprak in dit project waren de probleemstellingen in de opdrachten. Het prentenboek is een speelprentenboek en daagt uit om meer ermee te doen dan alleen voorlezen. Ik zou dit project aanraden omdat kinderen leren dat een boek ook anders kan zijn, wat uiteindelijk de leesmotivatie zal bevorderen. Ook voor mij als leerkracht was het interessant om eens een ander soort boek voor te lezen.

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.