11 handige tips van Kleuteruniversiteit gebruikers

Regelmatig krijgen we geweldige foto’s ingestuurd van Kleuteruniversiteit gebruikers die een handige tip hebben op het gebied van klassenmanagement. Het leek ons handig om deze tips te delen met andere Kleuteruniversiteit fans. Wanneer jij ook een goeie tip hebt, kun je deze het beste delen in onze vriendengroep op Facebook: Vrienden van Kleuteruniversiteit.
Van tijd tot tijd zullen we een tip belonen met een leuke Kleuteruniversiteit attentie. Je mag je foto ook mailen naar info@kleuteruniversiteit.nl.

Tip 1: gebruik de keycord als plasketting of omdraaikaartje

Juf Sigrid nam twee keycords van Kleuteruniversiteit die zij en haar collega hadden ontvangen tijdens een inspiratiedag, deed daar de plaskaarten in uit Klassenmanagementset 1, en voíla! Ze had twee plaskettingen, helemaal in de Kleuteruniversiteit stijl. Juf Annelieke gebruikt ze als omdraaikaartje. Groen als je kunt gaan, rood wanneer de w.c. bezet is.

Tip 2: de telkaarten als weektaakplanner

Meester Sander gebruikt de telkaarten om de weektaak aan zijn groep duidelijk te maken. Op het bord hangen de telkaarten met daaronder de opdracht en in de dozen zitten de benodigde materialen. Handig! Zo kunnen de kinderen geheel zelfstandig aan het werk. 
Tip 3: de telkaarten op de trap

Meester Rob gebruikte de telkaarten weer op een andere manier. Hij heeft een bovenverdieping in zijn groep en maakte een teltrap. En al tellend gaan we naar boven..

Tip 4: een opruimbox per thema

Elke leerkracht houdt van een opgeruimde klas. Juf Agnes en meester Rob hebben per thema een box gekocht bij de Action. Daarin stoppen ze alle gelamineerde materialen, het project én het boek. Zo houden ze alles bij elkaar en kunnen ze een volgende keer zo weer aan de slag.

Tip 5: gebruik boeklon om een spel op tafel te bevestigen

Juf Lucy had een slimme tip. Een project werd in zes kleutergroepen uitgevoerd. Een spel uit het project werd met boeklon vastgeplakt op een tafel en deze tafel werd dan steeds verplaatst naar de volgende groep.

Tip 6: kaarten om doelen zichtbaar te maken

Diverse leerkrachten maken in hun groep graag aan ouders en kinderen zichtbaar waar ze mee bezig zijn. De lesdoelkaarten corresponderen met de iconen bij de activiteiten uit de projecten. Er zijn overigens ook themakaarten beschikbaar. Ook onze dagritmekaarten zijn zichtbaar op een aantal foto’s. Alle kaarten zijn overigens gemaakt op verzoek van onze gebruikers die graag volledig in Kleuteruniversiteit stijl wilden werken.

Tip 7: combineer de klassenmanagementsets tot een dagritmebord

Dat juf Annelieke zeer creatief is, dat bewijst deze foto wel! Ze maakte haar eigen klassenmanagementbord met daarop de maand, de dagen van de week, het weer, het doel van de dag, de helpende hand en het seizoen.

Tip 8: een cadeau in kleuteruniversiteitstijl

Juf Marieke vond inspiratie in een gratis download van Kleuteruniversiteit. Haar kinderen maakten voor Moederdag de geluksdoosjes en Marieke gebruikte de etiketten als naamkaartjes.

Tip 9: professoren in opleiding kalender

Juf Sigrid maakte een zeer originele verjaardagskalender met haar groep. Elk kind zette voor de foto een afstudeerhoedje op en deze foto’s werden opgehangen naast het bordje: professoren in opleiding! Aan het eind van het jaar zou je dan het Kleuteruniversiteit lied kunnen zingen, Sigrid! Deze kun je gratis downloaden op onze site.

Tip 10: een telmuur 

Juf Annelieke maakte een cijfermuur met aan een balk plastic bakjes gemonteerd. Zo kunnen de kinderen actieve telopdrachten uitvoeren!

Tip 11: de wegdelen 

Juf Ellynoor stuurde ons verschillende foto’s van de wegdelen. Omdat de wegdelen steeds weer opnieuw af te drukken zijn, heb je eindeloos spelplezier! De wegdelen zijn ook zeer handig bij het geven van een verkeersles. Kijk voor meer suggesties met de wegdelen op onze site.

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.

Geef een reactie