Juf Maike over Kleuteruniversiteit

maikeMaike Douglas, bekend van jufmaike.nl, is één van de auteurs voor Kleuteruniversiteit. Zij legt je, in haar eigen woorden, graag uit wat Kleuteruniversiteit precies is en hoe het werkt.

Wat is Kleuteruniversiteit?
Kleuteruniversiteit is opgezet door (juf) Sanne Ramakers. Het is altijd een droom van haar geweest een platform te creëren waar kwalitatief sterk lesmateriaal aangeboden kan worden. Om dit te bereiken heeft ze verschillende auteurs en illustratoren aangetrokken die goede naam hebben gemaakt in het onderwijs en/of de (kinder)boekenwereld.

Wat vind je op de website?
Bij Kleuteruniversiteit kun je terecht voor kwalitatieve projecten en lesmaterialen. Je kunt bijvoorbeeld projecten downloaden rondom een prentenboek. Thematische pakketten die je tijdens de werkles, in de kring of in de speelzaal kunt inzetten. Thema’s die uitgewerkt zijn als projecten en verschillende digibordlessen. Een deel van het lesmateriaal wordt gratis aangeboden en een deel is te downloaden tegen betaling.

jufmaikelogoWaarom betalen voor lesmateriaal?
Goed lesmateriaal maken kost tijd. De auteurs en illustratoren werken hard om de kwaliteit van hun producten hoog te houden. De producten worden zorgvuldig gescreend om ervoor te zorgen dat het materiaal goed ingezet kan worden in de klas. De doelen van het lesmateriaal worden uitgebreid beschreven. Zo kun je als leerkracht goed zoeken naar lesmateriaal dat je klas nodig heeft en zo werken aan de kerndoelen van het onderwijs. De auteurs van Kleuteruniversiteit zullen op hun eigen sites ook gratis materiaal blijven aanbieden, dit verandert niet. Het doel van Kleuteruniversiteit is wel om de kwaliteit van de aangeboden producten hoger neer te zetten en te behouden in samenwerking met uitgeverijen. Het is nieuw, het is spannend, ook voor scholen. Wij geloven in onze producten. Door geld te vragen voor onze producten, dragen we er zorg voor dat we ook nieuw materiaal van hoge kwaliteit kunnen ontwikkelen.

Hoe werkt het?
Je gaat naar de winkel. Via de iconen kun je klikken op een thema. Aan de rechterkant van de pagina kun je de aangeboden materialen filteren op lestype, bijvoorbeeld digibordles of lespakket. Je kunt ook filteren op lesdoel, bijvoorbeeld geld of woordenschat. Daarnaast kun je filteren op de auteurs of op de prijs van het product. Als je een product hebt gevonden, klik je erop. Vervolgens kun je het toevoegen aan je winkelwagen. De winkelwagen vind je rechts bovenaan in je scherm. Ook kun je na het toevoegen van het product, direct doorklikken naar de winkelwagen. Daar vind je de knop ‘afrekenen’. Je maakt een account aan, waardoor het de volgende keren makkelijker is om producten te bestellen. Na betaling kun je het product downloaden.

Waarom werk ik mee?
Ik werk mee als auteur omdat ik mooi vormgegeven materiaal wil kunnen bieden waar je als leerkracht meteen iets mee kan. Als juf heb ik daar zelf ook behoefte aan en met Kleuteruniversiteit kunnen we dat in samenwerking met andere auteurs en illustratoren realiseren. Daar krijg ik energie van!

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.

Geef een reactie